28 Iunie-NIMENI NU ESTE CA ISUS (4)

0
49

“Binecuvântează, suflete, pe Domnul” (Psalmul 103:2)

Biblia pune semnul de egalitate între Dumnezeu și lumină, dar și între lumină și sfințenie. “Dumnezeu e lumină, și în El nu este întuneric” (1 loan 1:5). Pavel a spus că Dumnezeu locuiește “într-o lumină, de care nu poți să te apropii” (1 Timotei 6:16). Scriptura se referă la Hristos ca fiind “sfânt, nevinovat, fără pată, despărțit de păcătoși” (Evrei 7:26).

Așadar, cum trebuie să te apropii de un astfel de Dumnezeu? La fel cum te raportezi la garda financiară când registrele contabile sunt greșite? Sau la un dictator care deține puterea asupra vieții și a morții? Nu, Domnul Isus ne-a spus să ne rugăm “Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău” (Matei 6:9).

lată răspunsul tău! Trebuie să vii la Dumnezeu ca la un tată care te iubește mult și care dorește ce e mai bun pentru tine în timp ce te raportezi la El cu cea mai profundă reverență. Pe măsură ce sentimentul de venerație față de Dumnezeu crește, temerile din viața ta se diminuează.

O concepție înaltă despre Dumnezeu se transpune în curaj, iar o opinie măruntă despre Dumnezeu este lipsită de încredere. Un dumnezeu plăpând nu te poate ajuta când te lovește cancerul, când familia ta a dat de necaz sau când nu mai ai nici o modalitate de a-ți plăti facturile. Un dumnezeu “făcător de favoruri” poate să dea bine lipit pe bordul mașinii, dar acea imagine nu te poate ajuta cu nimic când ți-e teamă. Ai nevoie de un Dumnezeu măreț care, în timp ce-ți micșorează eul, îți mărește credința și îți lărgește orizonturile.

David a scris: “Binecuvântează, suflete, pe Domnul, și nu uita nici una din binefacerile Lui! El îți iartă toate fărădelegile tale, El îți vindecă toate boalele tale; El îți izbăvește viața din groapă, El te încununează cu bunătate și îndurare; El îți satură de bunătăți bătrânețea, și te face să întinerești iarăși ca vulturul” (Psalmul 103:2-5).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.