28 Iunie – ANONIM, DAR INDISPENSABIL

0
30

– “Mădularele trupului, care par mal slabe, sunt de neapărată trebuința” (1 Corinteni 12:22) –

În cartea sa: “Encourage Me (încurajează-mă),” Charles Swindoll adresează următoarele întrebări: “Cine l-a învățat pe Martin Luther teologia sa și cine l-a inspirat în traducerea Noului Testament? Cine l-a vizitat pe Dwight L. Moody la magazinul de încălțăminte și i-a vorbit despre Hristos? Cine a finanțat misiunea lui William Carey în India? Cine l-a înviorat pe apostolul Pavel în acea închisoare din Roma când a scris ultima sa epistolă către Timotei? Cine a fost urmașul lui Hudson Taylor și a conferit Misiunii din China remarcabila viziune și direcție? Ce a fost Jim Elliot, mesagerul martirizat al Evangheliei pentru aucașii din Ecuador, denumiți odinioară misionarii? “O adunătură de nimeni încercând să preamărească pe Cineva”.

Dar să nu confundăm anonimatul cu inutilul. Altfel, întregul trup devine neputincios “¦ chiar paralizat”¦ sau, în cel mai bun caz, extrem de amețit deoarece aproape toate mădularele “¦ s-au îmbolnăvit de auto-compătimire și descurajare. Recunoaște-o, prietene, capul trupului este ținta atacurilor.

Este prerogativul Lui să le afișeze pe unele și să le ascundă pe altele. Nu mă întreba de ce alege El pe cine să folosească Dacă e dorința Sa să te folosească pe post de Toma și nu de Luther “¦ sau de Maica Tereza și nu de Moody “¦ sau de Onisifor și nu de Pavel”¦ sau de Marta și nu de Maria, relaxează-te! Mai mult de atât, adu-l laudă lui Dumnezeu! Te afli în grupul elitelor menționat în 1 Corinteni 12. “Dumnezeu a întocmit trupul în așa fel ca să dea mai muită cinste mădularelor lipsite de cinste” (v. 22-24). Așa că simte-te încurajat: poate ești un anonim, dar nu ești inutil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.