28 Iulie

1
35

“Și tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfînt, nevinovat, fără pată, despărțit de păcătoși, și înălțat mai presus de ceruri, care n-are nevoie, ca ceilalți mari preoți, să aducă jertfe în fiecare zi, întîi pentru păcatele sale, și apoi pentru păcatele norodului, căci lucrul acesta l-a făcut odată pentru totdeauna, cînd S-a adus jertfă pe Sine însuși.” Evrei 7:26-27

Domnul Isus a trait o viata fara de pacat. Opreste-te si gîndeste-te la acest fapt pentru un minut!

Acest lucru este dincolo de ceea ce mintea umana îsi poate imagina, adevar care face ca Domnul Isus sa fie diferit de toti ceilalti oameni care au pasit pe acest pamînt. El a fost Dumnezeul-Om desavîrsit, care nu a pacatuit în niciun fel!

În Evanghelia Sa, apostolul Ioan a afirmat ca nicio carte din lume nu ar putea cuprinde în întregime relatarea vietii si a minunilor înfaptuite de Domnul Isus. Oricît ne-am stradui, nu poate fi gasita nicio explicatie umana pentru nasterea Lui miraculoasa, dar nici pentru viata Lui desavîrsita, afara de adevarul pe care El l-a proclamat si anume ca este Fiul lui Dumnezeu si Mîntuitorul lumii.

Cu toate acestea, faptul ca a trait fara de pacat, nu înseamna ca El nu se poate relationa cu mine si cu tine care am pacatuit. Aminteste-ti ca El a îmbracat un trup omenesc si a venit în lumea noastra ca un copil nascut în Betleem, tocmai pentru a fi printre cei pacatosi.

Chiar daca a trait o viata fara de pacat, Domnul Isus a suportat urmarile pacatului si a venit în contact cu cei pacatosi în tot timpul misiunii Sale, fiind ispitit la fel ca si noi, dar fara a pacatui!

El S-a nascut pentru a aduce salvarea unei lumi pierdute. Daca n-ar fi trait aceasta perfectiune, El n-ar fi putut împlini aceasta misiune care I-a fost încredintata.

De aceea, în aceasta zi, slaveste-L pe Dumnezeu pentru darul desavîrsit al Fiului Sau, care ne-a cîstigat mîntuirea, prin sîngele curs pe lemnul crucii ca pret pentru iertarea pacatelor noastre.

CU TOATE CA A TRAIT FARA DE PACAT, HRISTOS I-A IUBIT PE PACATOSI SI A PLATIT PRETUL PACATELOR, MURIND PE LEMNUL CRUCII!

1 COMENTARIU

  1. Pacea Domnului frate Ben,D-zeu sa te binecuvinteze pentru meditatia de azi,multumim lui D-zeu pentru planul de salvare,trimitind pe Fiul sau pe pamint sa moara pentru pacatele noastre slava Lui,marire Lui,Duhul Sfint sa te calauzeasca in continuare frate Ben in lucrearea,o saptamina binecuvintata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.