28 Iulie

0
39

” În zilele acelea, Isus S-a dus în munte sa Se roage, si a petrecut toatanoaptea în rugaciune catre Dumnezeu.” Matei 6:12

Înainte de a ajunge un mare reformator, Martin Luther, a petrecut multezile în chilia din mânastirea unde era calugar, plângând si marturisindu-sipacatele în rugaciune. Pentru ca în acele clipe de zdrobire si agoniespirituala nu stia cum sa procedeze si nici duhovnicul sau nu stia ce sa-ispuna, acesta i-a cerut sa repete spunând dupa el Crezul Apostolic.

Asa ca Luther repeta dupa duhovnicul sau spunând :

“Cred în Dumnezeu, Tatal atotputernicul, Facatorul cerului si al pamântului. Si în Isus Christos, Fiul sau unic, Domnul nostru, care s-a zamislit de laDuhul Sfânt, S-a nascut din Maria Fecioara; a patimit sub Pontiu Pilat, a fost rastignit, a murit si a fost îngropat,  S-a coborât în locuinta mortilor. A treia zi a înviat din morti, S-a înaltatla ceruri si sade de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatal atotputernicul; de unde are sa vina sa judece viii si mortii. Cred în Duhul Sfânt, sfânta Bisericauniversala, împartasirea sfintilor, iertarea pacatelor ………….”

Când a ajuns la iertarea pacatelor, LutHer l-aîntrerupt pe duhovnicul sauîntrebându-l :

-“Ce ai spus?” – Ce vrei sa-ti repet; l-a întrebat duhovnicul? – Ultima afirmatie; vrei s-o repeti înca o data? – “Cred în iertarea pacatelor; i-a raspuns duhovnicul!

Oh; asta e! a continuat Luther. “Cred în iertarea pacatelor!” ” Îniertarea pacatelor! Asta înseamna ca mai exista speranta si pentru mine!”

Pornind de la aceasta experienta, Luther a început sa studieze SfântaScriptura, descoperind astfel calea iertarii pacatelor.

A înteles ca si pentru cei mai mari pacatosi exista o posibilitate de-ase întoarce spre Dumnezeu, pentru ca prin moartea Sa, Domnul Isus apregatit aceasta cale.

Exista cineva care vede orice inima zdrobita si caruia îi pasa de toti ceicare se pocaiesc cu adevarat, oferindu-le iertare, vindecare si eliberaredeplina.

Rugaciune: Doamne Isuse; stiu ca am savârsit multe pacate si sunt vrednic deosânda. Îndura-Te însa si de mine si da-mi iertarea Ta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.