28 DECEMBRIE PUTEREA IDEILOR VENITE DE LA DUMNEZEU (3)

0
46

Toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine” (Geneza 28:14)

În volumul său “What the World Owes to Christians [Ce datorează lumea creștinilor]”, Dr. Victor Pearce, un învățat de la Oxford, ne relatează istoria mașinii de scris. “Mașina de scris a fost pre­decesoarea procesorului modern de cuvinte. Dar cum a ajuns un creștin să o inventeze? Pentru a scrie predici. Serios! Christopher Sholes era îngrijorat cu privire la pastorul lui care fusese foarte ocupat toată săptămâna cu vizitarea victimelor unei epidemii, încurajând persoanele văduve și oficiind înmormântări. Prin urmare, el nu a mai avut timp să-și scrie predicile pentru duminică.

Într-o zi, Sholes, discutând cu un prieten despre ce se putea face, a spus: “Păcat că nu există o metodă rapidă de scris pentru oamenii ocupați cum sunt pastorii”. Prietenul său a răspuns: “De ce nu inventezi o mașină?” Sholes a răspuns: “Voi încerca”. Acea după-amiaza ploioasă a fost începutul unor luni de muncă asiduă. În cele din urmă, un grup de oameni s-a strâns, pentru a-l vedea cum bate la mașină, pe hârtie, cu litere de tipar, C LATHAM SHOLES, NOV 1867. Șase ani mai târziu, familia Remington a recunoscut faptul că mașina de scris este ceva ce va rev­oluționa lumea afacerii. În zilele acelea, funcționarii erau în general bărbați, dar Asociația Creștină a Tinerelor Femei a început să ofere cursuri de dactilografiere pentru femei.

Inițial, s-a creat un scandal, dar pentru că primele dactilografe cu pregătire erau femei, angajatorii s-au grăbit să le angajeze. Astfel, mașina de scris și Asociația au stabilit că locul femeii nu este numai acasă, că poate fi și la birou”. Este bine să mă rog ca Dumnezeu să-mi binecuvânteze afacerea? Da! Dumnezeu dorește să-ți binecuvânteze afacerea pentru ca tu să poți mai apoi să ajuți la dez­voltarea lucrării Lui, și anume ducerea Evangheliei în întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.