28 Aprilie- NU TE MAI PLÂNGE!

0
192

“Faceți toate lucrurile fără cârtiri și fără șovăieli” (Filipeni 2:14)

Dacă cineva ți-ar da un leu de fiecare dată când te plângi și ți-ar lua un leu de fiecare dată când arăți mulțumire, ai fii bogat sau sărac? Poate spui: “Dacă ai avea problemele mele, și tu te-ai plânge”. Biblia spune: “Faceți toate lucrurile fără cârtiri și fără șovăieli”, deoarece cu cât te plângi mai mult, cu atât mai mult se înrăutățesc lucrurile. Să observăm:

1) Cârtirea creează dependență. Ciclul este în felul următor: ai o problemă, te plângi și rămâi blo­cat în ea, te simți prost așa că te plângi și mai mult și sfârșești prin a fii stresat și a nu avea nici o soluție. Cât de nebunesc este lucrul acesta?

2) Cârtirea îți fură binecuvântările lui Dumnezeu. În loc să te încrezi în Dumnezeu te îndoiești de înțelepciunea Lui și de ajutorul Lui. Dumnezeu a trimis la moarte douăzeci și trei de mii de evrei pen­tru că au făcut lucrul acesta. “Să nu cârtiți, cum au cârtit unii din ei, care au fost nimiciți de Nimicitorul. Aceste lucruri “¦ au fost scrise pentru învățătura noastră” (1 Corinteni 10:10-11). Nu-ți verifica doar atitudinea, schimb-o!

3) Cârtirea îți afectează sănătatea. “O inimă liniștită este viața trupului, dar pizma este putrezirea oaselor” (Proverbe 14:30),. Fii cinstit, câți cârtitori calmi și netulburați cunoști tu? În loc să te plângi, lucrează la atitudinea ta. Începe să-ți numeri binecuvântările. Un om înțelept a spus odată: “M-am plâns că nu am papuci până când am întâlnit un om care nu avea picioare”. Gândește-te la ceea ce scrie autoarea Barbara Johnson: “Pe un bilet scris de mână, lipit pe un stâlp de telefon, scria: “Pierdut câine cu trei picioare, orb de ochiul stâng, fără urechea dreaptă, cu coada ruptă și recent castrat. Răspunde la numele Lucky”. Biblia spune: “Mulțămiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu” (1 Tesaloniceni 5:18)..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.