28 APRILIE – NU PRIVI ÎN URMĂ

0
41

-“Aduceți-vă aminte de nevasta lui Lot” (Luca 17:32)-

Când învățătoarea de școală duminicală le-a spus copiilor: “Soția lui Lot s-a uitat înapoi și s-a transformat într-un stâlp de sare”, un copil a replicat: “Asta nu e nimic! Mama conducea ieri în drum spre casă când s-a uitat înapoi și s-a transformat într-un stâlp de telegraf!” Soția lui Lot apare puțin în Scriptura și atunci de ce ne-a spus Domnul Isus să ne aducem aminte de ea? Din două motive:

1) Și-a investit viața în lucruri fără viitor, Ioan scrie: “lumea și pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu, rămâne în veac” (1 Ioan 2:17). Dumnezeu a încercat să o scoată pe soția lui Lot din Sodoma, dar ea nu a putut să-și scoată Sodoma din viață. Când s-a gândit la ce lasă în urmă, s-a uitat înapoi și s-a transformat într-o stană fără viață. Când Dumnezeu îți spune să pleci, nu trebuie să eziți! Nu deveni ca cei ce au umblat odată cu El, au fost martori ai lucrării sale, s-au evidențiat fiind lumină în comunitățile lor, dar acum sunt reci și împietriți.

2) Deciziile tale sunt urmate de consecințe. Dacă soția lui Lot s-ar fi dus mai departe și-ar fi putut apăra fiicele când au ajuns în peșteră. În schimb, ele au devenit victime ale abuzului și ale incestului. Înainte să-ți pierzi copiii, să-ți otrăvești căsnicia și să-ți distrugi viața refuzând să lași în urmă trecutul, “adu-ți aminte de nevasta lui Lot”. Ea nu a reușit să se pună la adăpost, dar a rămas în Scriptură pentru a ne avertiza cu privire la trei lucruri:

a) complacere;

b) implicare în lucrurile greșite;

c) o inimă împărțită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.