27 APRILIE – ZBURĂTORUL ALERGĂTORUL MĂRȘĂLUITORUL

0
43

-“Ei zboară “¦ aleargă “¦ umblă” (Isaia 40:31)-

Watchman Nee a scris un best-seller cu titlul Viața normală a creștinului. De ce un astfel de titlu? Deoarece numai când înțelegi ce înseamnă “normal” în viața creștină vei reuși să îți dai seama în ce anotimp te găsești, să-ți evaluezi circumstanțele cu exactitate și să te schimbi. La un moment dat, Pavel învie un om din morți; într-un alt loc el scrie: “nici nu mai trăgeam nă­dejde de viață” (2 Corinteni 1:8). Biblia spune: “llie era un om supus acelorași slăbiciuni ca și noi” (lacov 5:17). Totuși, într-o zi cheamă foc din cer, în altă zi vrea să se sinucidă și se găsește în adâncimile depresiei. Nu poți folosi lucrul acesta drept scuză pentru letargia spirituală, dar tre­buie să ai putere de discernământ. Credința nu ne scutește de anotimpurile vieții; ea ne ajută să le parcurgem victorioși. Deci:

1) Dacă ești un zburător: Ești binecuvântat de Dumnezeu și expe­rimentezi succesul peste abilitățile tale naturale, bucură-te de lucrul acesta. Dar ține minte mereu că abilitatea ta de a zbura vine de la Dumnezeu ““ nu de la tine. Uită asta și vei merge-n jos!

2) Dacă ești un alergător: Mulțumește-i lui Dumnezeu că încă ești în cursă. Nu te compara cu alergătorii de top căci te vei descuraja și nu te compara cu cei ce umblă căci vei deveni mândru. Continuă să alergi și vremea ta va veni.

3) Dacă ești un mărșăluitor: Continuă să faci un pas după altul. Uneori durerea, descurajarea și oboseala fac să fie imposibil să zbori sau să alergi; tot ce poți face este să mergi pe jos dar chiar și asta este greu. Nici o problemă; acordă-ți permisiunea de a fi acolo unde ești. La Dumnezeu contează umblarea. Când acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face, este suficient!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.