28 Aprilie Întrebuințarea vieții

0
38

“Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.” 1 Timotei 4.12

Lucrul cel mai însemnat în viață este să înveți cum să trăiești. Oamenii se silesc să-și păstreze viața, dar nu se obosesc deloc să învețe cum să o întrebuințeze. Mulți își întrebuințează viața, ca să nenorocească pe alții.
Viața se poate întrebuința în două moduri. Primul, trăind zilele și împrejurările așa cum vin; acest mod se aseamănă cu un pește mort, pe care îl poartă valurile unde doresc ele. Al doilea este modul în care cineva își croiește împrejurările, își construiește felul de a trăi. Astfel de oameni sunt ca și peștii vii, care luptă contra valurilor unui fluviu sau al mării.
Sfatul nostru către toți tinerii, și nu numai, este să fiți ca peștii vii, să vă croiți un făgaș în viață, să stați cu fruntea sus contra valurilor răului și să nu vă plecați capul în fața greutăților, ci să vă puneți încrederea în Mântuitorul. El Însuși a spus celor ce se încred în El, că nu-i va lăsa cu niciun chip. Nu de tineri fricoși are El nevoie, ci de tineri hotărâți. Fiți tineri cu idealuri nobile în viață; învățați din Cuvântul lui Dumnezeu cum să trăiți această viață vremelnică pentru veșnicie! Ce acumulați în acești ani ai tinereții va fi de folos mai târziu, când veți avea ocazia să puneți în practică ce ați învățat din Biblie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.