27 Septembrie – MEDITEAZĂ SI CUGETĂ

0
46

– “Cugetă asupra ei zi șl noapte” (losua 1:8) –

Pastore, ești cumva un slujitor vlăguit? Servești tu adunării tale mese sănătoase în fiecare duminică, în timp ce tu mori de foame din punct de vedere spiritual? Ai lăsat ca partea administrativă a bisericii să-ți fure viața de rugăciune și timpul petrecut în Scriptură ca să te zidești?

Unul din marile pericole ale lucrării este să dăruiești fără să asimilezi. Din punct de vedere financiar, când oferi mai mult decât primești, ajungi la faliment. Același lucru ți se poate întâmpla pe plan spiritual. Când losua l-a înlocuit pe Moise ca lider al Israelului, Dumnezeu i-a spus același lucru de trei ori: “întărește-te și îmbărbătează-te” (v. 6, 7, 9).

Apoi i-a explicat lui losua de unde îi va veni tăria și curajul: “Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale, și atunci vei lucra cu înțelepciune”. Să remarcăm cuvintele “atunci vei izbândi în toate lucrările tale. Depinde de tine câtă putere îți iei și cum o folosești (din Cuvânt) Cugetă (La Cuvântul lui Dumnezeu) zi și noapte”.

A medita înseamnă a rumega. Vacile sunt rumegătoare. Ele rup hrana, o înghit, o readuc în gură și o mai mestecă și de fiecare dată când fac lucrul acesta ele mai extrag ceva din ea. Așa că mestecă Cuvântul lui Dumnezeu. Gândește-te la el.! Procesează-L! Dacă dorești să fii sănătos pe plan spiritual, meditează și rumegă Scriptura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.