27 Septembrie

0
38

“Nu va îmbatati de vin, aceasta este destrabalare. Dimpotriva, fiti plini de Duh. Vorbiti între voi cu psalmi, cu cîntari de lauda si cu cîntari duhovnicesti, si cîntati si aduceti din toata inima lauda Domnului. Multumiti totdeauna lui Dumnezeu Tatal, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos. Supuneti-va unii altora în frica lui Hristos.” Efeseni 5: 18-21

Versetele de astazi contin o porunca pentru noi, credinciosii: “fiti plini de Duh“. Cum putem sti ca traim o viata condusa de Duhul Sfînt? Scriptura ne ofera trei lucruri dupa care putem sa ne ghidam.
Primul semn este dat de vorbirea ta sau de cîntarea ta de lauda. Un om plin de Duh Sfînt îi aduce Domnului, în mod constant, lauda și glorie. Este ca si cum inima lor ar fi plina de melodii si de declaratii la adresa lui Dumnezeu.

Nu conteaza ca nu ai o voce deosebita ““ inima este cea care lauda si asta îi place lui Dumnezeu. Lauda care vine direct din inima ta este un dar de nepretuit în fata Domnului si este si un semn al prezentei Duhului Sfînt în viata ta.

Al doilea semn este dat de multumirea pe care o aducem Domnului nostru. Crestinii plini de Duhul Sfînt nu se plîng si nu sînt cîrtitori. Ei traiesc avînd o atitudine multumitoare înaintea Celui Sfînt.

Biblia ne spune “Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatal, pentru toate lucrurile“. Aceasta înseamna sa multumesti pentru binecuvîntari, pentru ceea ce urmeaza sa primesti si chiar si pentru greutati.

Crestinii plini de Duhul Sfînt sînt îndragostiti de Domnul Isus, de aceeanupot sa nu-I multumeasca mereu , fiindca aceasta este de fapt atitudinea inimii lor!

Al treilea semn este supunerea unii fata de altii. Un crestin adevarat nu va cauta niciodata faima, ci va dori sa-i slujeasca pe ceilalti, cu o atitudine de umilinta.

Acesta a fost de fapt exemplul pe care ni l-a lasat Domnul Isus. El s-a supus voii lui Dumnezeu si i-a slujit pe cei din jurul Sau. Daca esti plin de Duhul Sfînt, aceeasi atitudine ar trebui sa caracterizeze si viata ta ““ o supunere în reverenta fata de Dumnezeu.

Aceste trei semne: lauda si cîntarea la adresa lui Dumnezeu, multumirea și supunerea și slujirea altora, sînt semne ale prezentei Duhului Sfînt în viata ta si vor demonstra celor de lînga tine cît de reala este credinta pe care o ai. Ma rog ca aceste calitati sa se regaseasca si în viata ta.

FA EFORTUL DE A-TI TRAI CREDINTA ADUCÎND LAUDA DOMNULUI, MULTUMINDU-I LUI DUMNEZEU SI SLUJINDU-I PE CEILALTI OAMENI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.