27 Septembrie

0
43

Nu ca am si cîstigat premiul, sau ca si am ajuns desavîrsit; dar fac un singur lucru: uitînd ce este în urma mea, si aruncîndu-ma spre ce este înainte, alerg spre tinta pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus” Fil.3:13-14

Peter Goodwin a fost un împatimit iubitor de cai. Unchiului Peter, asa cum era numit el de prieteni, i s-a cerut într-o zi sa aleaga un manz, penru a fi dresat si antrenat penru cursele de cai.

Dupa ce a examinat toti manzii din herghelie, ela ales un manz obisnuit numit “Iarba verde!” Pentru ca nimeni altcineva n-a vazut vre-un potential în acest mînz, de multe ori prietenii sai îl necajeau spunîndu-i: “Niciodata manzul tau nu va alerga în vre-o cursa de cai !” Si radeau de el spunandu-i : “au fost alti manzi mai aratosi; de ce nu i-ai ales ?”

Dar unchiul Peter a rabdat si-a purtat toate aceste acuzatii, continuandu-siantrenamentele cu si mai multa daruire. Într-o zi însa manzul ales nu numai ca a alergat în derbiul din Kentucky, ci la si castigat !

Auzind de aceasta reusita,  dupa concurs prietenii lui au venit sa-l întrebe : “Ce-ai vazut la acest manz, pentru ca nu era cu nimic mai deosebit ca ceilalti” Atunci unchiul Peter le-a spus : “Am ales acest manz pentru ca avea o privire scanteietoare. Daca te uiti în ochii lui, vezi o privire de vultur !

Cu siguranta ca si apostolul Pavel a avut o astfel de privire; nu-i asa ? El s-a uitat mereu înainte si-a avut o perspectiva larga.

Desia fost un om care s-a întors la Dumnezeu dupa ce i”“a persecutat pe crestini,  a petrecut cea mai mare parte a slujirii lui ca prizionier si a avut dese confruntari cu învatatii si teologii vremii, care îl cosiderau nebun. A suportat însa împotrivirile iudeilor si ale pagînilor, trecand prin cele mai cumplite necazuri. Pe toate acestea, el le-a numit însa un simplu tepus, care l-a motivat sa-si împlineasca slujbacu si mai mare credinciosie.

Care i-a fost secretulbiruintei si- al vietii sale deosebite în mijlocul atator împotriviri ? El a avut o privire de vultur ! Cunoastem aceasta dupa declaratia pe care a facut-o celor din Filipi:” Fratilor….  eu fac un singur lucru: uitand ce este în urma mea, ma arunc spre ceea ce este înainte !”

Pavel a ajuns sa fie cel mai important om care a trait în mijlocul acestei lumi, dupa Domnul Isus, pentru ca a facut un singur lucru. Avand ca perspectiva cerul, a uitat de tot ceea ce a la sat în urma si s-a avantat spre ceea ce este înainte ca sa poata primi cununa si rasplatirea lui Dumnezeu !

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa privesc spre ceea ce îmi este înainte, ca sa pot ajunge la tinta și sa primesc cununa pe care mi-ai pregatit-o. Amin


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.