27 Septembrie

0
41


” ….Orice om sa fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zabavnic lamânie, caci mânia omului nu lucreazaneprihanirea lui Dumnezeu.” Iacov 1:19-20

 La începutul asediului Gibraltarului , regina Spanieis-a asezat pe un deal cu fata spre Gibraltar, crezând ca asediul va fi de scurtadurata. De fapt , ea a declarat ca nu se va misca din acel loc, pâna nu va vedea steagul Spaniei fluturând deasupra Gibraltarului.

Pentru ca zilele treceau si nu se întrezarea nici un semn al capitularii, regina Spaniei a ajuns într-o situatie foarte jenanta. În acele momente, pentru a o ajuta saiasa din încurcatura , un ofiter a dat ordinca steagurile Spaniei sa fie fluturatetimp de câteva minute, pentru ca regina sa se poata retragefara a rosi de rusine.

În realitate însa , asediul a durat între anii 1779-1783.  Aceasta situatie ne arata ca si regii pot lua uneori deciziiprostesti. Defapt, nu exista o situatie mai jenanta decât sa vezi un om mândru , care încearca sa-si acopere cuvintelesi deciziileneîntelepte.

Abraham Lincoln, a încercat sa defineascaaceasta situatie spunând : ” o persoana incapabila sa greseasca, este incapabile de orice !”

Stiu ca fiecare dintre noi am trait rusinea unor astfel de situatii . Putemtrai însao mare eliberare, stiind ca Dumnezeu nu se asteapta de la noila perfectiune. El stie ca suntem supusi greselilor , fiind perfecti numai în Hristos.

  Rug. Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca nu ma pedepsetidupa pacatele si greselile pe care le-am facut si-migaranteziiertareasi desavârsirea în Hristos. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.