27 OCTOMBRIE VIAțA PLINĂ DE DUHUL SFÂNT

0
44

– “Fiți plini de Duh” (Efeseni 5:18)-

Nașterea din nou nu înseamnă eliminarea automată a vechii firi. Noi locuim în trupuri care sunt supuse păcatului, așa că trebuie să fim plini de Duhul lui Dumnezeu. Pavel spune: “umblați câr­muiți de Duhul, și nu împliniți poftele firii pământești” (Galateni 5:16). Apoi ne dä o ilustrație din viața obișnuită: “Nu vă îmbătați de vin “¦ Dimpotrivă, fiți plini de Duh” (Efeseni 5:18). Să remar­căm:

Mai întâi, Pavel vorbește despre cedarea controlului vieții noastre Duhului lui Dumnezeu. Când cineva este beat, spunem că se află “sub influență”.

În al doilea rând, afirmația lui Pavel este o poruncă. “Fiți plini”. El nu a spus: “Dacă ați vrea” sau “Ar fi bine”. Nu, dacă vrei să fii plăcut lui Dumnezeu, atunci trebuie să fii umplut constant de Duhul Său.

În al treilea rând, acest lucru se aplică fiecărui credincios. Uneori ne uităm la cineva și spunem: “îl iubește atât de mult pe Domnul Isus; eu de ce nu pot fi la fel?” Poți. Diferența constă în umplerea cu Duhul Sfânt, nu în faptul că ei au ceva ce tu nu ai.

În al patrulea rând, nu te poți umple singur. Așa cum îți alimentezi mașina, trebuie să tragi pe dreapta în mod regulat să te umpli. “Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați!” (Matei 5:6). Ești tu flămând? Ești tu însetat7

În al cincilea rând, este o acțiune continuă. Mașina nu funcționează cu un singur rezervor de benzină; trebuie să te întorci mereu la sursă. Umplerea Duhului este o experiență dinamică, de fiecare moment. De ce este așa? Deoarece trăim într-o lume care ne golește spiritual și care se luptă cu latura firii pământești care caută să ne înfrângă. Așadar, “fiți plini de Duh” (Efeseni 5:18).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.