27 NOIEMBRIE ““ DOUĂ POVESTIRI DESPRE CĂSĂTORIE

0
39

– “Dragostea “¦ nu se gândeste la rău” (1 Corinteni l3:4-5) –

Povestirea numărul unu: Deborah K. Johnson scrie: “Fiica mea de șapte ani a dorit să ia lecții de vioară, așa că m-am dus cu ea la un magazin să închiriez un instrument. Sperând că va înțelege importanța luării unui angajament de a exersa, i-am explicat că lecțiile sunt scumpe. Eram dispusă să fac sacrificiul financiar dacă promite că va munci mult. “Vor fi clipe când vei dori să renunți”, i-am spus, “dar vreau să mergi mai departe!” A dat din cap că a înțeles, apoi cu cea mai serioasă voce a spus: “Va fi asemenea căsniciei, nu-i așa mamă?”

Povestirea numărul doi: “Un soț și-a întrebat soția: “Spune-mi dragă, ai mai fost vreodată îndrăgostită?” Ea s-a gândit o clipă și a răspuns: “Nu, dragă. Odată am respectat un bărbat pentru marea lui inteligență. Am mai admirat unul pentru remarcabilul său curaj. Și am mai fost captivată de încă unul pentru felul cum arâta și pentru șarmul lui. Dar cu tine, ei bine, cum aș putea să explic, decât că e dragoste?” Ai găsit greșeli la partenerul tău în loc să-ți amintești calitățile care te-au atras la el/ea? Atitudinile sunt ca buruienele, ele cresc peste noapte și dacă nu te ocupi de ele, vor invada întreaga grădină. Nu lăsa să se întâmple asta!

Data viitoare când ești prea ocupat să arăți dragoste sau când reacționezi la nervi, citește aceste cuvinte: “dragostea “¦ nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduiește totul, sufere totul. Dragostea nu va pieri niciodată” (1 Corinteni 13:4-7).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.