27 Martie

0
41

“De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sînt chemati dupa planul Sau.” Romani 8: 28

Tuturor ne place sa fim în control: control asupra ceea ce îmbracam, a ceea ce mîncam, asupra a cît de mare va fi succesul nostru, unde locuim, cîti bani cîstigam”¦Si multora dintre noi ne place sa credem ca le stim pe toate! O astfel de atitudine nu este corecta, pentru ca ea poate altera lucrurile pe care Dumnezeu vrea sa le faca în vietile noastre.

Oricît de mult ne-am dori sa putem avea controlul asupra tuturor lucrurilor din viata noastra, sînt însa situatii care nu tin de noi: boala, moartea, dezastrele naturale, accidentele rutiere si multe altele.  Atît de multe lucruri sînt independente de controlul propriu! Ajungem sa realizam cît de dependenti ar trebui sa fim fata de Dumnezeu doar în situatii limita, cînd vedem ca totul ne scapa de sub control.

Lucrul cel mai minunat care ne ajuta în astfel de situatii este faptul ca Dumnezeu poate vedea lucrurile per ansamblu. Exact cum ne spune si versetul de astazi: “stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sînt chemati dupa planul Sau.”

Cîteodata Dumnezeu îti spune de ce a îngaduit unele încercari asupra ta. Însa, exista momente cînd nu primesti astfel de explicatii. Nu trebuie sa te temi: Dumnezeu este în control. Acest lucru trebuie sa îti dea odihna necesara.

Atunci cînd îi vei da Domnului controlul deplin, vei avea parte de libertate deplina. Abia atunci vei înceta sa mai traiesti în functie de asteptarile lumii; asteptari pe care oricum nu le poti împlini.

Lumea aceasta este plina de minciuni, care îti spun ca nu veireusi niciodata în ceea ce îti doresti. Însa, Domnul e îndeajuns de bun! Cînd îi dai lui controlul asupra fiecarui domeniu al vietii tale, vei experimenta o împlinire si o fericire deplina.

REALIZAM CÎT DE DEPENTI AR TREBUI SA FIM DE DUMNEZEU ÎN SITUATII LIMITA, CÎND LUCRURILE NE SCAPA DE SUB CONTROL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.