27 Mai

0
36

“Căci copiii lui Israel și fiii lui Levi vor aduce în cămările acestea darurile de grâu, de must și de untdelemn; acolo sînt uneltele sfîntului locaș, și acolo stau preoții care fac slujba, ușierii și cîntăreții. Astfel ne-am hotărît să nu părăsim Casa Dumnezeului nostru.” Neemia 10:39

Ai observat ca Dumnezeu are întotdeauna si un al doilea pas privind masura dedicarii si a cresterii spirituale pe care o asteapta de la noi? Ca si credinciosi, noi trebuie sa învatam mai mult, sa iubim mai mult, sa ne asemanam mai mult cu Dumnezeu si sa crestem la o stare mai înalta fata de starea spirituala în care suntem astazi.

În realitate, viata crestina este o serie de noi si noi începuturi, iar aceste noi si noi experiențe fac ca trairea crestina sa fie interesanta si plina de fericire. Datorita acestui fapt, noi ar trebui sa fim plini de entuziasm si sa asteptam cu mare nerabdare urmatoarea oportunitate de a sluji, a conduce, a creste spiritual si de a-L urma pe Domnul, pasindpe noua usa pe care El ne-o deschide.

Dar, fii atent! Exista si un mare pericol pentru cei antrenati în aceasta cursa, pentru ca esteusor sa ne legam inimile de succesul repurtat si sa stagnam în cresterea spirituala, dupa ce am atins un anume nivel spiritual. De aceea trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce eu numesc o stare de platou spiritual.

Este un adevarat pericol sa ne oprim în starea în care sîntem si sa stagnam spiritual, în loc sa înaintam pentru cauza lui Hristos.

Neemia a vazut acest pericol, de aceea după reconstruirea zidului cetatii Ierusalimului i-a condus pe cei din Iuda spre acele decizii si experiente prin care sa-si reconstruiasca si viata. De aceea, dupa ce au terminat de reconstruit zidul Ierusalimului Neemia si întreg poporul au pregatit un timpîn care s-au rededicat pentru Dumnezeu.

În timpul acestor momente de rededicare Neemia le-a vorbit celor din Iuda si din Ierusalim spunîndu-le: “sa nu parasim casa Dumnezeului nostru!” Prin aceasta chemare întelegem ca el i-a îndemnat sa continue sa priveasca spre o noua oportunitate de slujire, pentru ca nu cumva sa devina comozi, lenesi si multumiti cu nivelul spiritualîn care au ajuns.

Nu este nicio stare mai periculoasa pentru un crestin, decît sa devina latent în viata spirituala.

Privind statura spirituala, ce poti spune despre tine? Te-ai oprit pe un platou spiritual sau astepti cu nerabdare urmatoarea oportunitate pentru a sluji si creste spiritual? Pentru a nu te opri pe vreun platou spiritual, cere-I lui Dumnezeu sa-ti arate care este urmatorul munte spiritual pecare ar trebui sa-l escaladezi și bucura-te de viata crestina, traind la maxim fiecare moment al vietii tale.

VIATA CRESTINA ESTE O SERIE DE NOI ÎNCEPUTURI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.