27 IUNIE – NU TE SUBESTIMA

0
40


-“El a făcut desăvârșiți pentru totdeauna pe cei ce sunt sfințiți”
(Evrei 10:14)-

Când nu ții seama de calitățile tale pozitive și îți repeți “sunt prea gras, nu sunt bun de nimic, nu fac nimic cum trebuie”, întotdeauna găsești dovada pentru ceea ce cauți. Dr Richard Carlson spune: “Când te subestimezi, îți întărești și nu-ți corectezi imperfecțiunile, acordând o atenție inutil și consumându-ți energia cu ce este greșit și nu cu ce este bun în tine. De ce ai face așa ceva știind că singurul rezultat posibil este o imagine negativă, mai multe sentimente negative și o mai mică apreciere a darului vieții? Cei care de obicei se subestimează sunt deseori văzuți ca fiind niște nemulțumit’, să nu mai vorbim de exemplul pe care îl dau. Toți avem aspecte pe care am dori să le îmbunătățim, dar subestimarea nu este soluția”.

Biblia spune că Dumnezeu “a făcut desăvârșiți pentru totdeauna pe cei ce sunt sfințiți”. Max Lucado scrie: “Să subliniem cuvântul “desăvârșiți”. Să remarcăm că nu s-a folosit cuvântul “mai buni”. Nu este vorba de îmbunătățire, de ascensiune. Dumnezeu nu îmbunătățește, El desăvârșește. El nu sporește, El face deplin. Îmi dau seama că într-un anume sens suntem imperfecți. Încă rătăcim, încă ne împiedicăm. Încă facem ceea ce nu dorim să facem”¦ acea parte din noi este “sfințită”.

Când vine vorba de starea noastră înaintea lui Dumnezeu, suntem desăvârșiți. Când Se uită la fiecare dintre noi, El vede pe cineva care a fost făcut desăvârșit prin Cel care este desăvârșit ““ Isus Hristos”. Oprește-te și adu-ți aminte că “v-ați îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoiește spre cunoștință, după chipul Celui ce l-a făcut” (Coloseni 3:10).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.