26 IUNIE – CUM SÂ-TI STĂPÂNEȘTI MÂNIA

0
46

– “Mâniați vă și nu păcătuiți” (Efeseni 4:26) –

Mașina cuiva s-a stricat în mijlocul intersecției, cauzând un zgomot puternic de claxoane de la mașinile din spatele. Șoferul s-a dat jos, s-a dus liniștit la mașina din spatele lui și a spus: “îmi pare rău, dar nu pot să mai pornesc motorul. Dacă doriți puteți merge să încercați, iar eu o să stau aici să claxonez în locul dumneavoastră”. Când nu știi să-ți potolești mânia așa cum trebuie, se întâm­plă două lucruri:

1) Ești nervos. Te plimbi de colo-colo gata să explodezi. Fii realist! În viață mai multe sunt problemele uitate decât cele rezolvate după placul nostru.

2) Nu te enervezi nici măcar atunci când trebuie. Prin urmare, ceea ce poate forma caracterul ajunge să producă șovăială și indiferență. Exprimă-ți mânia în mod corespunzător! Când îți lipsește curajul să-l confrunți pe șef sau pe asociatul tău, este foarte posibil să explodezi acasă. Domnul Isus a spus: “Dacă fratele tău a păcătuit împotri­va ta, du-te și mustră-l între tine și el singur” (Matei 18:15). Uneori trebuie să te mânii. Pavel scrie: “când a venit Chifa în Antiohia, i-am stătut împotrivă în față, căci era de osândit. În adevăr, înainte de venirea unora de la Iacov, el mânca împreună cu Neamurile; dar când au venit ei, s-a ferit și a stat deoparte, de teama celor tăiați împrejur. Împreună cu el au început să se prefacă și ceilalți iudei, așa că până și Barnaba a fost prins în lațul fățărniciei lor” (Galateni 2:11-13). Este greșit să tolerezi răul când poți face ceva pentru asta. Dar trebuie să faci așa cum spune Scriptura. Spune ce ai de spus în dragoste. Aceasta se numește “credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate priv­ințele” (Efeseni 4:15). Trântirea ușilor și ieșitul pe ușă valvârtej nu seamănă cu purtarea lui Hristos și nu sunt productive. Focalizează-ți mânia spre problemă, nu spre persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.