27 Iulie

0
36

“La început era Cuvîntul, și Cuvîntul era cu Dumnezeu, și Cuvîntul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu.” Ioan 1:1-2

În aceasta zi as dori sa-ti rezervi un timp pentru a reflecta la ceea ce face ca nasterea Domnului Isus sa fie diferita de a tuturor celorlalti oameni.

În primul rînd trebuie sa-ti amintesc faptul ca desi Isus Hristos este Dumnezeu adevarat, din Dumnezeu adevarat, El S-a întrupat si a venit în mijlocul lumii noastre ca un copilas. Mai mult însa decît atît, El s-a nascut printr-o fecioara, stare pe care nimeni altcineva n-o poate pretinde.

Acum s-ar putea sa ma întrebi: oare conteaza acest fapt, ca Domnul Isus S-a nascut dintr-o virgina? Cu siguranta, Da! Daca Domnul Isus S-ar fi nascut la fel cum se nasc toti ceilalti oameni, n-ar mai fi avut niciun motiv sa pretinda ca este Dumnezeu.

Prin faptul ca afirma preexistenta Sa vesnica si ca Domnul Isus este co-egal cu Dumnezeu Tatal, apostolul Ioan ne arata prin versetul biblic de astazi, ca Hristos a existat ca Dumnezeu înainte de începutul timpului, iar aceste atribute divine sînt o dovada a minunii nasterii din fecioara!

Daca Domnul Isus ar fi avut numai natura umana, El ar fi fost doar un copil sarac, nascut într-o familie modesta de evrei de la începutul primului secol al erei crestine. Pentru ca
s-a nascut însa prin puterea Duhului Sfînt si a venit pe pamînt fara a mostenifirea pacatoasa, El este o prezenta Divina!

Întruparea Sa nu a însemnat numai apropierea cerului de pamînt, prin faptul ca Dumnezeu a venit sa locuiasca împreuna cu noi, ci si apropierea pamîntului de cer, prin faptul ca slujirea Sa a ne-a deschis usa cerului. De aceea merita sa-L slavim si sa-I multumim lui Dumnezeu pentru aceasta binecuvîntare.

Ce experienta glorioasa! Dumnezeul etern, coborît printre noi ca un copil ce a fost purtat în pîntece si pe brate de o fecioara!

Da, nasterea Domnului Isus a fost un miracol, fiindca pentru a ne cîstiga mîntuirea, Dumnezeu S-a facut Om!

FA-TI TIMP ÎN ACEASTA ZI SA-I MULTUMESTI LUI DUMNEZEU PENTRU MINUNATUL DAR PE CARE NI L-A DAT PRIN ÎNTRUPAREA FIULUI SAU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.