27 Decembrie

0
34

“Dupa ce a vorbit în vechime parintilor nostri prin prooroci, în multe rînduri si în multe chipuri , Dumnezeu , la sfîrsitul acestor zile ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus mostenitorul tuturor lucrurilor , si prin care a facut si veacurile.” Evrei 1:1-2

Nadajduiesc ca ati avut cel mai frumos Craciun, iar anul acesta ati înteles mult mai bine semnificatia întruparii Domnului Isus. Copiii de la oras , spunea Robert Orbeh , înteleg mai greu povestirea Craciunului. Cînd el a povestit ficei sale ca Maria si Iosif , au trebuit sa petreaca o noapte întreaga într-un grajd ; fetita sa l-a întrebat : Ce-I acela un grajd ? El i-a raspuns : “imagineaza-ti camera ta, fara boxe si fara sistemul de amplificare ,cu hîrtii si mizerie pe jos ; acesta-i grajdul !

Se întîmpla sa nu existe curatenie în casele noastre si de cele mai multe ori sa nu fie curatenie mai ales în inimile noastre ! Dar Domnul Isus vine oriunde este primit .

Un parinte a avut un vis ciudat: El avea un pom înalt în fata casei si a visat ca acesta a cazut peste casa ! Pentru ca în vis a luptat din greu sa iasa de sub darîmaturi , s-a trezit plin de spaima si transpiratie. Desi nu putea sa înteleaga ce-I cu acest vis, el a rugat un vecin sa taie creanga ce era aproape de casa lui .

În seara de ajun , familia întreaga a pornit spre biserica. A început sa ninga si totul parea asa de frumos. Dupa terminarea slujbei , au desfacut cadourile iar fetita lor pentru ca primisera ceea ce astepta, a adormit imediat în camera ei.

Ron însa nu putea sa doarma . În timpul framîntarilor sale a auzit un scîrtîit , apoi un zgomot puternic si un cutremur care a cuprins casa. Pomul din fata casei s-a prabusit sub greutatea zapezii cazute ! Acesta a sfarîmat acoperisul casei, si a rupt tavanul. În acele momente tatal a auzit-o pe fetita lor strigînd : Tata ; tata ; ajuta-ma !

Cînd a ajuns în dormitorul ei, a gasit-o pe fetita lor ghemuita într-un colt al camerei întinsa pe dusumeaua ce nu se prabusise. Uitîndu-se mai atent la felul cum cazuse pomul , Ron a observat ca în pozitia în care era acea creanga pe care tocmai o taiase mai devreme , aceasta ar fi cazut exact peste patutul l fetitei. Înfricosat s-a întrebat : “Nu cumva prin acel vis, Dumnezeu l-a înstiintat cu privire la pericolul care urma sa vina ?

Vorbeste oare Dumnezeu prin vise ? Da ! Dumnezeu foloseste si aceasta cale pentru a ne descoperi voia Lui. Ne amintim cum la nasterea Domnului Isus, Dumnezeu a vorbit în vis lui Iosif. Îngerul Domnului care i se aratase i-a spus sa o ia pe Maria , sotia lui la el acasa si sa-L numeasca pe Fiul ce urma sa se nasca Isus .”Pentru ca El va mîntui pe poporul Sau de pacatele sale ”
Iosif a crezut si a împlinit ceea ce i-a spus îngerul ! Mai tîrziu au fost înstiintati în acelasi fel, sa ia pruncul si pe mama Lui si sa mearga în Egipt, unde aveau sa fie ocrotiti de mînia lui Irod.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa iau aminte la felul în care îmi vorbesti si ajuta-ma sa împlinesc ceea ce-mi ceri . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.