27 Aprilie

0
53


” Fiindca nu stiau ce sa creada, iata ca li s-au aratat doi barbati, îmbracati în haine stralucitoare. Îngrozite, femeile si-au plecat fetele la pamânt. Dar ei le-au zis: ” Pentru ce cautati între cei morti pe Cel ce este viu?” Luca 24:4-5

În timp ce o familie urmarea la televizor filmul “Viata Domnului Isus”, fetita lor de aproape sase ani a fost foarte miscata de scena rastignirii Domnului. În timp ce era prezentat momentul în care Domnul Isus a fost coborât de pe cruce si a fost înfasurat în pânza de in pentru a fi coborât în mormânt, pe fata fetitei curgeau siroaie de lacrimi.

Dupa ce în scenele care au urmat a fost prezentat momentul în care a fost rostogolita piatra peste usa mormântului. Fetita s-a uitat spre parinti, a strâns cu putere spatarul scaunului si-a întrebat cu o mare emotie:” De acum urmeaza scena cea buna; nu-i asa?

Întradevar; dupa rsatignirea si înmormântarea Fiului Lui Dumnezeu, urmeaza scena cea buna a învierii! Aceasta-i si ceea ce noi sarbatorim la Pasti. Ne adunam împreuna la aceasta sarbatoare ca sa-L slavim pe Dumnezeu pentru biruinta pe care a câstigat-o prin Fiul Sau asupra pacatului, asupra mortii si-a puterii întunericului. Împreuna cu milioane
de credinciosi din întreaga lume în aceasta zi rostim” Hristos a înviat!”

Pentru a fi însa motivati sa sarbatorim asa cum se cuvine, as vrea sa pastram în atentie relatarea evanghelistului Ioan, care spune: ” În ziua dintâi a saptamânii, Maria Magdalena s-a dus dis de dimineata la mormânt , pe când era înca întuneric; si a vazut ca piatra fusese luata de pe mormânt.”

Urmarind aceasta relatare, putem spune ca Ioan a relatat pur si simplu evenimentele petrecute la mormânt, atunci când femeile au mers sa îmbalsameze trupul Domnului Isus, în dimineata zilei dintâi a saptamânii, pe când afara era înca întuneric.

Deoarece scriitorii Noului Testement pentru a sublinia un adevar cu mai multa putere, au folosit deseori contrastul, exista însa si o alta interpretare a acestei declaratii. Când Ioan spune ca “era înca întuneric”, prin aceasta afirmatie putem întelege ca “înca stapânea
puterea împaratiei întunericului”, în care erau cuprinsi toti oamenii, fara Hristos, fara nadejde si fara viata.

Dar nu întunericul este scena finala. Isus Hristos a înviat pentru ca sa ne aduca adevarata Lumina!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca prin învierea Fiului Tau,ai alungat întunericul si-ai adus lumina, învierea si viata. Amin.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.