26 SEPTEMBRIE – CÂND TU ESTi LIDERUL (1)

0
30

“Fiecare iți va lua răsplata după osteneala Iul” (1 Corinteni 3:8)

Consultantul în materie de creștere a bisericii, Jim Wideman subliniază câteva lucruri pe care le poți face pentru a-i ajuta pe cei ce apelează la tine pentru o direcție:

1) Pune scopurile și nevoile lor pe primul plan. Tu ești doar o parte din întreaga rețetă. Gândește-te cum faptele tale îi afectează pe ceilalți. Fii un observator al provocărilor și al piedicilor pe care le experimentează și găsește căi de a le ușura povara, chiar dacă nu o cer.

2) Ajută-i pe alții să câștige. Ajută-i pe alții să înscrie în timp ce tu dai pasă. ține mingea în mișcare până când cineva reușește să înscrie. Adoptă motoul: “Nu contează cine primește laudele”. Fii dispus să accepți vina și fii reticent față de învinovățire. Păstrează o dorință puternică de a împărți victoriile. “Dacă o împărăție este dezbinată împotriva ei însăși, împărăția aceea nu poate dăinui” (Marcu 3:24); nu poți scufunda barca altcuiva, iar a ta să rămână la suprafață.

3) Fii un bun comunicator. ține pe toată lumea la curent, petrece timp cu cei pe care îi cunoști, investește în colegii tăi și recunoaște când ai nevoie de ajutor. Fii deschis spre corectare și sfaturi. Antrenorul Rick Tate a spus: “Feedbackul este micul dejun al campionilor” și un bun comunicator este și un bun ascultător.

4) Nu lua lucrurile personal. Prin definiție, liderul se referă la “alții”. Când începi să crezi că se referă la “tine”, pierzi din vedere perspectiva.

5) Dă tot ce ai. Pavel, mentorul lui Timotei, i-a spus acestu-ia: “Caută să te înfățișezi”¦ ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rușine” (2 Timotei 2:15). Liderii buni îi împuternicesc pe alții. Lao-Tzu a spus: “La sfârșitul zilelor liderilor cu adevărat mari, lumea va spune despre ei “am reușit împreună”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.