26 octombrie

1
45

“Prin credinta Moise, cînd s-a facut mare, n-a vrut sa fie numit fiul fiicei lui Faraon, ci a vrut mai bine sa sufere împreuna cu poporul lui Dumnezeu decît sa se bucure de placerile de o clipa ale pacatului.” Evrei 11:24-25

Ma doare foarte tare atunci cînd vad tineri ce au fost crescuti în Biserica cum hotarasc sa plece în cautarea altor lucruri care sa îi multumeasca. E trist, pentru ca unii ajung sa creada ca au pierdut ceva în viata pentru ca au facut parte dintr-o familie de crestini conservatori, cu valori si convingeri sanatoase.

Adevarul e ca tinerii ajung sa descopere ca nu au pierdut nimic, decît multa suferinta si multe necazuri.

Biblia ne arata ca exista o placere “trecatoare” pentru pacat. Tocmai aceasta este problema: buna dispozitie trece repede, si ceea ce ramîne în urma este durerea si regretul pentru alegerile gresite.

Deoarece pacatul provoaca o placere trecatoare, fiecare tînar trebuie sa aibă convingeri puternice si o baza solida de valori pentru a putea trai pentru Hristos. Moise avea aceste convingeri, asa ca el a decis sa îl urmeze pe Dumnezeu, desi, ca fiu al lui Faraon se putea bucura de tot ceea ce lumea îi putea oferi.

Trebuie sa observam faptul ca Moise a decis sa traiasca pentru Dumnezeu, cu pretul suferintei. Din aceasta atitudine putem învata o lectie: nu exista o scurtatura sau o solutie rapida atunci cînd vine vorba desprea trai o viata ca aceea a lui Hristos.

Sa iti pastrezi principiile nu este întotdeauna o alegere usoara, desi întotdeauna este decizia cea dreapta.

Atunci cînd vei trai atît pentru lumea de aici, cît si pentru Hristos, vei ajunge sa primesti ce e mai rau din cele doua lumi si nimic bun. De aceea, în fiecare zi trebuie sa alegi sa fii sincer cu Dumnezeu. Rugaciunea mea pentru tine este sa decizi întotdeauna pentru Hristos!

SA TRAIESTI PENTRU HRISTOS NU ESTE ÎNTOTDEAUNA O ALEGERE USOARA, DAR ESTE O ALEGERE CORECTA.

1 COMENTARIU

  1. Rolul de parinte in viata lui Moise nu l-a jucat fiica Faraonului, ci Doica, mama lui Moise, care prin sacrificiul ei a putut sa fie aproape de el si sa-i insufle sentimentul propriei identitati. Astfel ca, prin sacrificiul ei de a ascunde copilul,apoi de a renunta la el… in ciuda circumstantelor vremii, el ajunge la Faraon, apoi ii este aproape in calitate de doica… Pretul biletului dus-intors a fost platit de mama lui…!?
    Tind sa cred ca mentorii lui nu au fost cei de la curtea faraonului… altfel el nu ar fi ajuns sa omoare pe unul din ei..
    Oricum, Dumnezeu nu s-a putut folosi de Moise la vremea aceia… Planul lui Dumnezeu cuprindea un MOISE BLAND.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.