25 octombrie

1
44

“Lot si-a ales toată Cîmpia Iordanului, si a mers spre rasarit. Astfel s-au despartit ei unul de altul. Avram a locuit în tara Canaan, iar Lot a locuit în cetatile din Cîmpie, si si-a întins corturile pîna la Sodoma.” Geneza 13: 11-12

Exista o diferenta foarte mare între o credinta de prima mîna si una de mîna a doua. Nu trebuie decît sa privesti cu atentie la versetele de azi si vei vedea diferenta dintre Avraam si nepotul sau, Lot.

Credinta de mîna a doua este o credinta traita pe spatele altora, o credinta ce apartine de drept altor oameni. Si aceasta traire este periculoasa, pentru ca nu implica în niciun fel credinta personala.

Aceasta a fost problema si între Avraam si Lot. Lot a mostenit multe binecuvîntari numai pentru ca facea parte din familia unchiului sau, iar din acest punct de vedere nu exista nicio îndoiala în faptul ca Avraam a fost un exemplu si un mentor deosebit pentru Lot. Dar aceasta mostenire nu a însemnat si o traire sfînta pentru Lot, dupa cum putem observa în Geneza 13. Lot si-a ales cel mai bun pamînt, atunci cînd i s-a dat aceasta sansa si s-a mutat cu multa bucurie chiar si în Sodoma.

Faptul ca se afla în compania lui Avraam, i-a oferit lui Lot o viata plina de succes si bogatii, dar nu l-a transformat într-un om întelept si credincios. Desi Biblia ne spune ca purtarea lui Lot era una cinstita, el a ajuns sa ia decizii foarte gresite, ce l-au costat scump. Credinta de mîna a doua a lui Lot l-a costat un necaz de prima mîna.

Ce fel de credinta ai tu?

SA NU PERMITI NICIODATA CREDINTEI TALE SA DEVINA UNA DE “MÎNA A DOUA.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.