26 Octombrie

0
36

“Apoi a chemat la El norodul împreună cu ucenicii Săi, și le-a zis: “Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuși, să-și ia crucea, și să Mă urmeze.  Căci oricine va vrea să-și scape viața, o va pierde; dar oricine își va pierde viața din pricina Mea și din pricina Evangheliei, o va mântui.  Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? “Marcu 8:34-36

Într-o zi o sonda petroliera care extragea petrol pe campurile petrolifere din Texas, s-a aprins. În foarte scurt timp, focul a ajuns atat de violent încat nici un echipaj de pompierinu mai avea curajul sa se apropie de sonda.

Pentru ca flacarile erau tot mai înalte, iar echipajele de pompieri nu mai îndrazneau sa încerce stingerea focului, compania petroliera a cerut prin radio, ajutorul voluntarilor.

Auzind despre aceasta situatie, un grup mic de pompieri din Alabama, s-a oferit sa stingaincendiul. Acestia aveau o masina foarte veche, iar întreg echipajul numara doar cinci persoane.

Cand au ajuns însa la poarta companiei petroliere, n-au oprit pentru acere explicatii, ci au intrat cu viteza spre zona de extractie a petrolului si s-au oprit chiarlanga sonda care ardea.

Fiind aproape înconjurati de flacari, acestia au sapat un tunel spre putul care ardea si-au astupat debitul de petrol cu pietre si pamant, pe care le-au aruncat în gaura de extractie. Procedand astfel, dupa numai cateva ore, focul a fost stins.
Bucurosi pentru aceasta reusita, cei dinconducerea companiei au organizat în seara aceleiasi zile o masa festiva, în cadrul careiaa oferit noilor eroi drept recompensa, un cec cu o suma foarte mare de bani.

Cand au fost întrebati ce vor face cu banii, soferul care a condus masina de pompieri a raspuns: “mai întai am vrea sa reparam franele masinii. Fiindca am venit în mare graba si n-am ami avut frane, n-am mai putut opri la poarta companiei, ci ne-am lasat purtati de masina care s-a oprit chiar langa flacari. Simtindu-ne viata în pericol, a trebuit sa facem tot ceea ce ne era în putinta, pentru a stinge incendiu si-a ne salva!

Luand în considereare invitatia Domnului Isus cuprinsa în versetele biblice de astazi, întelegem caEl nu sileste pe nimeni. Alegerea de a-L urma esteo decizie voluntara.

Iata o oportunitate de-a trai si-a lucra cu eroism; ne spune Domnul în aceasta zi, fiecaruia dintre noi.  Vei alege sa-ti iei crucea si sa-L urmezi, sau vei sta deoparte spunand ca este prea greu sau riscurile sunt prea mari?

Cei ce vor primi o mare recompensa sunt cei ce suntgata ca prin credinta sa paseasca în mijlocul provocarilor vietii si cu ajutorul lui Dumnezeu sa stinga orice foc al încercarilor.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa îndraznesc lucruri mari în Numele Tau si sa-mi port crucea în fiecare zi, pentru ca sa pot primi rasplata pe care mi-ai pregatit-o. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.