25 Octombrie

1
30

“Dar îngerul a luat cuvântul, și a zis femeilor: “Nu vă temeți; căci știu că voi căutați pe Isus, care a fost răstignit. Nu este aici; a înviat, după cum zisese. Veniți de vedeți locul unde zăcea Domnul;și duceți-vă repede de spuneți ucenicilor Lui că a înviat dintre cei morți. Iată că El merge înaintea voastră în Galilea; acolo Îl veți vedea. Iată că v-am spus lucrul acesta.” Matei 28:5-7

Cred ca ati urmarit fiecare dintre voi acele scene din desenele animate în care eroul nostru preferat a luptat cu fortele rele. În timpul acestor lupte, Mickey Mouse, Ratoiul Donald, sau Popey Marinarul, erau încatusati cu lanturi , închisi în capcane fara iesire, sau erau batuti pana aproape caramaneau fara suflare.

Cu toate acestea, atunci cand nimeni nu se mai astepta, acesti eroi gaseau de fiecare data în mod miraculos, o solutie pentru a castiga o mare biruinta.

Înainte însa de a ne fi prezentata biruinta imaginara a acestor eroidin desenele animate, Sfanta Scriptura ne vorbeste despre experienta reala a vietii Domnului Isus.

În momentul în care autoritatile civile s-au dezlantuit împotriva Sa, iar preotii cei mai de seama I-au obtinut condamnarea la moarte, atunci cand a fost atarnat pe cruce unde I s-au batut cuie în maini si picioare, sau a fostasezat într-un mormant peste care s-a pravalit o piatra mare, Domnul Isus parea înfrant. Nimeni nu se mai astepta ca El sa castige biruinta.

Însa pe Domnul Isus, nu-L poate învinge împotrivirea umana, nici durerea, moartea, sau mormantul, fiindca El este Fiul lui Dumnezeu, avand toata puterea în cer si pe pamant. Datorita acestui fapt, atunci cand cei din jur se asteptau cel mai putin, El s-a ridicat din mormant si-a înviat, aratandu-netuturor ca El este biruitorul.

Biruinta Sa, este si biruinta noastra!

Daca în aceasta zi, toate lucrurile îti stau împotriva, iar starea vietii tale îti merge din rau în mai rau, nu uita ca este cineva care poate sa-ti vina în ajutor si sa te ridice la starea la care nimeni nu mai crede ca poti sa ajungi.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ridica-ma la starea dorita de Tine, asa cum ai ridicat si pe Fiul Tau din mormant. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Inainte sa moara Domnul Isus vorbeste despre ce are sa se intample cu El si scopul pentru care a venit si arata prin Ioan 12:32 ce avea sa se intample dupa ce va birui moartea:
    “si dupa ce voi fi INALTAT de pe pamant,
    voi ATRAGE la Mine pe TOTI oamenii.”

    Cat de mult inseamna pentru omenire Inaltarea lui, inapoi in Locurile Ceresti. Si mai mult decat a atrage oamenii clipa de clipa, El intregeste lucrarea LUi si spune: In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri si se intoarce acolo ca sa le pregateasca.

    Si generatia noastra are parte de beneficiile date uceicilor dupa invierea LUI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.