26 Octombrie

0
55

” Buzele neprihanite sunt placute împaratilor si ei iubesc pe cel cevorbeste cu neprihanire.” Prov.16:13

Steve Brown, a prezentat un fapt interesant despre o orga cu fluiere aflata într-un studio din San Francisco. Fata de celelalte orgi de acelasi tip, aceasta orga avea un buton care atunci când era apasat, orga emitea un sunet ce imita un ropot de aplauze.Nu era numai un sunet singular a unei persoane care aplauda, ci un sunet solemn ce imita aplauzele dintr-o sala de concert. Asa ca puteai sa cânti orice chiar fara sa fi urmarit vreo partitura, daca la urma apasai butonul pentru aplauze, primeai recunostinta unor mari ovatii.

Ce ideie grozava! Fiecare dintre noi ne simtim mult mai bine daca atunci când dupa ce am facut ceva, cineva ne apreciaza, nu-i asa ? Poate ca unii dintre voi lucrati în anumite locuri de munca unde aprecierile va sunt adresate foarte greu. Sau poate ca pentru seful vostru plin de egoism, munca pe care o împliniti aproape ca nici nu conteaza.

Cineva care a trecut prin aceasta situatie, a facut o comparatie interesanta între locul lui de munca si o închisoare, care poate vi sepotriveste si voua:

– Timpul pe care îl petreci la închisoare este potrivit cu gradul vinovatiei. La locul de munca însa, prezenta este obligatorie în fiecare zi, tot timpul vietii.- La închisoare primesti trei mese pe zi. Pe când la locul de munca ai pauza numai pentru masa de prânz. Când mergi sa servesti masa la cantina,aceasta are acelasi gust ca mâncarea din închisoare, pentru care însa trebuie sa si platesti !- La închisoare poti sa vizionezi programele TV si sa joci jocuri. La locul de munca daca esti descoperit ca te uiti la televizor, sau practicând anumite jocuri, esti penalizat!- În închisoare îti este permisa vizita familiei si-a prietenilor. La locul de munca, nici macar nu poti vorbi cu ei!- În închisoare toate cheltuielile îti sunt asigurate, fara a ti se cere sa faci ceva.Pe când ca sa mergi la servici trebuie sa-ti cumperi singur biletul de transport, dupa care atunci când primesti salariul ti se deduc si taxele pentru a plati întretinerea întemnitatilor.- La închisoare esti recompensat pentru buna purtare, pe când la locul demunca daca ai ajuns sa-ti împlinesti planul, luna viitoare acesta este mai mare!- În închisoare sunt reguli si restrictii care uneori sunt sadice, la locul de munca acestea sunt numite însa obligatii de serviciu!

Nu cumva si pentru tine închisoarea ar fi mai de preferat decât loculde munca? Nu te lasa însa îngradit de împrejurari si responsabilitati.Gaseste-ti liberatea în Hristos si stabileste noi relatii cu cei dinjur, pentru ca locul tau de munca sa devina un loc unde sa mergi cu placere, indiferent de ceea ce trebuie sa lucrezi.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule, Iti multumesc pentru locul unde îmi câstig pâinea de fiecare zi. Însoteste-ma cu prezenta Ta tot timpul orelor de munca, pentru ca sa-mi pot împlini slujba cu placere si bucurie. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.