26 Martie

1
40


” Când trupul acesta supus putrezirii , se va îmbraca în neputrezire, si trupul acesta muritor se va îmbraca în nemurire, atunci se va împlini cuvântul care este scris:” Moartea a fost înghitita de biruinta.” I Cor.15:54

Am auzit despre o întâmplare deosebita traita de Fred Abernathy, un cititor fidel al cotidianului publicat în localitatea sa. În fiecare zi când se întâlnea cu prietenii sai, acesta discuta despre subiectul publicat, dar mai ales despre cei ale  caror nume erau trecute la rubrica “decese!”

Pentru ca toti prietenii lui îi stiau acest hobby, într-o zi s-au hotarât sa-i faca o farsa. Fara ca el sa stie, acestia i-au trimis la redactia ziarului poza si toate datele personale, anuntându-i moartea.

În dimineata urmatoare Fred a cumparat ca de obicei ziarul, si dupa ce s-a uitat la titlurile articolelor, a deschis si la coloana lui preferata sa vada cine a mai fost trecut la “decese”. Când a ajuns însa la rubrica pe care o cauta, când si-a vazut poza însotita de toate datele personale si ziua mortii, aproape ca nici nu mai putea sa-si traga suflarea.

Nestiind ce sa creada, Fred a sunat îndata pe unul dintre prietenii sai întrebându-l: ” George; ai ziarul de dimineata? Deschide repede la rubrica pentru decese si spune-mi pe cine vezi acolo?”

George care stia despre farsa care i-a fost pregatita prietenului sau l-a întrebat :” Fred; tu esti? De unde ma suni?”

Cred ca nici noi nu am mai avea cuvinte, daca ne-am vedea poza si numele la rubrica “decese”; nu-i asa?

Apostolul Pavel n-a tremurat însa de frica mortii si-a fost plin de încredere chiar si în fata sfârsitului, pentru ca stia ca moartea a fost înghitita de biruinta, iar pentru toti cei credinciosi, exista înviere!

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca prin jertfa ta ai biruit moartea, ajuta-ma sa cred în Tine, pentru ca sa am nadejdea învierii. Amin.


1 COMENTARIU

 1. Cred în Înviere ?i în Acel ce-a înviat
  Cel ce se-ndoie?te a ?i fost condamnat
  Convins sunt c? Mesia a-ndeplinit un plan
  S?-nving? moartea, s?-nving? pe Satan.

  ……………….

  George Cornici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.