26 Mai

0
48


” Si pacea lui Dumnezeu , care întrece orice pricepere, va va pazi inimile si gîndurile în Hristos Isus.” Fil. 4:7


Tenismenul Boris Backer , care a ajuns în topul tenisului mondial, a avut un moment în viata cînd era aproape de sinucidere.Am cîstigat Winbledonul de doua ori spunea el ; prima data cînd eram numai un junior! Sunt foarte bogat si am tot ceea ce-mi doresc din punct de vedere material, dar n-am pace în suflet. Am de toate , dar îmi lipseste fericirea!

Backer nu-i singurul om care a trait aceasta goliciune launtrica. Astazi sunt tot mai multi cei ce traiesc aceiasi dezamagire. Acestia se lupta pentru ceea ce nu pot avea, alearga dupa ceea ce nu pot obtine si doresc ceea ce nu le este permis.

Sunt convins ca unele dintre aceste nazuinte umane îsi au ca motivatie originea noastra divina.Acest fapt ne motiveaza sa facem mai mult si sa fim mai deosebiti decît reusim în conditii normale.Oamenii care au reusit sa realizeze lucruri mari în aceasta lume, au fost animati de nazuinte ce treceau dincolo de lucrurile obisnuite. Aceste realizari au condus însa deseori la o stare de mîndrie. Atunci cînd cei ce au realizat lucruri deosebite , n-au multumit lui Dumnezeu pentru toate acestea, ci s-au încrezut tot mai mult în ei însisiau trebuit sa plateasca pretul .

Acest pret înseamna o inima nemultumita, un duh zbuciumat si o stare de inacceptare si nefericire.Daca ai reusit sa atingi în viata mari performante, trebuie sa stii ca aceste rezultate nu-ti apartin. Tot ceea ce avem si tot ceea ce suntem am dobîndit numai prin ajutorul lui Dumnezeu. De aceea trebuie sa-i cerem Celui Preaînalt sa ne dea un duh multumitor .


Apostolul Pavel a stiut aceasta, de aceea a marturisit celor din Filipi:” m-am deprins sa fiu multumit cu starea în care ma gasesc. Stiu sa traiesc smerit, si stiu sa traiesc în belsug. În totul si pretutindeni m-am deprins sa fiu satul si flamînd , sa fiu în belsug si sa fiu în lipsa .Pot totul în Hristos care ma întareste.” Fil.4:11-12

Avînd o inima multumitoare, apostolul Pavel a gasit pacea în Hristos. Acea pace care izvoraste dintr-o acceptare în supunere si tacere, a tuturor situatiilor din timpul vietii. Cre-i atitudinea inimii tale fata de situatiile prin care treci ?Mîndria si aroganta se vor plati cu insatisfactie dezamagire si nefericire , pe cînd acceptarea în dragoste a tuturor circumstantelor vietii îti vor aduce împlinire , binecuvîntare si fericire deplina.


Rug. Doamne Dumnezeule; daruieste-mi în orice vreme pacea Ta, pentru ca si sufletul meu sa-si gaseasca bucuria si împlinirea în Tine. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.