26 Iulie – CURĂțIT ÎN FOC

0
50


– “El va ședea, va topi și va curați argintul”
(Maleahl 3:3) –

E greu să vezi pe cineva drag cum trece prin focul topitorului, dar e singurul mod prin care se obține argint curat. E greu să vezi cum meșterul întețește focul până când zgura se ridica la suprafață, fiecare impuritate este îndepărtată și în cele din urmă El Ișt vede chipu reflectându-se pe suprafața metalului. Dar numai atunci și-a terminat treaba. Și acesta e scopul lui Dumnezeu cu fiecare dintre noi.

Când ne rugăm: “Fă-mă sa seamăn mai mult cu Domnul isus” noi îi cerem Duhului Sfânt să facă o lucrare în noi. De obicei noi nu ne schimbam pana când durerea de a rămâne la fel nu devine insuportabilă. Pentru majoritatea dintre noi, cunoașterea nu e o punte spre creștere ““ durerea este. Indiferent cât de mult iubești pe cineva, nu încerca să-l salvezi din socoteala pe care o are Dumnezeu cu el. Cel mai mare rău pe care i l-ai fi putut face fiului risipitor e să fi mers la cocină, să o cureți și să o faci confortabilă pentru el. Asta se cheamă “facilitare”. Lasă-L pe Meșter să-Și facă treaba!

Marea parte a vieții sale, lacov nu a crezut că are nevoie de Dumnezeu. Probabil el ți-ar fi spus: “Mă descurc foarte bine, mulțumesc!” Dar a venit o vreme când a trebuit să se întoarcă acasă, să stea înaintea tatălui și sâ se confrunte cu mânia fratelui său Esau pe care îl înșelase. Atunci a devenit dispus să se lupte cu Dumnezeu și a spus: “Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta” (Geneza 32:26). Schimbarea vine de obicei când suferi atât de mult încât trebuie sâ te schimbi, când știi atât de multe că dorești să te schimbi și când primești atât de multe că-i spui cu bucurie “bun venit ” schimbării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.