25 Iulie – DUMNEZEU ÎSI VA ÎMPLINI PROMISIUNEA

0
43

-“Dumnezeu m-a făcut de râs” (Geneza 21:6) –

Sara a râs de două ori. Prima dată a fost un râs de necredință, deoarece Dumnezeu i-a promis un fiu la bătrânețe. A doua oară a fost de bucurie, deoarece Dumnezeu și-a împlinit promisiunea Dar între aceste două evenimente, ea a trecut prin cea mai zguduitoare experiența din viata ei. Soțul ei, Avraam, a trădat-o pentru a se salva pe sine. Un rege pagan a luat-o în haremul lui și s-ar fi culcat cu ea dacă nu ar fi intervenit Dumnezeu.

Numai o femeie care își iubește cu adevărat soțul poate înțelege prin ce a trecut Sara în acea noapte. Putem învăța o lecție de aici între rugăciunea pentru o minune și faptul de a avea parte de ea, vei fi pus la încercare vei crește și vei învăța să te încrezi in Dumnezeu mai mult decât credeai ca e posibil. Plus mai este un lucru important de ținut minte: când îți împărtășești experiențele cu ceilalți, nu le spune doar cum ai început sau unde ai ajuns astăzi; în loc de asta spune-le prin ce te-a trecut Dumnezeu, căci acestea sunt chiar lucrurile cu care se confruntă și ei.

Spune-le cum ți-a fost încercată credința în cuptorul durerii înainte să ieși curat ca aurul. Nu-i lăsa să se simtă frustrați pentru că ei au invocat promisiunea lui Dumnezeu și nu au primit-o încă. Cortul regelui Abimelec în care Sara și-a petrecut acea noapte îngrozitoare se afla într-un loc numit Gherar, care înseamnă “locul de poposire”. Da, vor fi momente când vei avea impresia că viața ta a ajuns “într-un popas” și nu ajungi nicăieri. Poate aici te afli astăzi. Dacă e așa, să știi un lucru: Dumnezeu este credincios. Nu doar că te va scoate la liman, dar la fel ca în cazul Sarei, îți va reveni bucuria cand îl vei vedea pe El împlinindu-și promisiunea.

“Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruința prin Domnul nostru Isus Hristos!” (1 Corinteni’ 15:57).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.