26 Iulie

0
38

“Acum dar nu este nicio osîndire pentru cei ce sînt în Hristos Isus, care nu traiesc dupa îndemnurile firii pamîntesti, ci dupa îndemnurile Duhului. În adevar, legea Duhului de viata în Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii.” Romani 8: 1-2

Stiai ca ai un mare inamic al sufletului?

Se poate sa nu stii lucrul acesta, însa ca urmas al Domnului Isus ai un adversar real. Numele lui este Satan. Însa prin puterea Domnului Isus, tu îl poti birui!

Exista doua neîntelegeri referitoare la cel rau pe care multi oameni le cred. Prima spune ca Satan e un mit, de aceea el nu conteaza în aceasta lume. Cealalta se afla la polul opus si spune ca Satan e mult prea puternic pentru ca noi sa putem lupta cu el.

Adevarul este ca tu ai cîstigat deja biruinta împotriva celui rau prin jertfa Domnului Isus. De aceea, vreau sa-ti reamintesc cum poti sa-l învingi pe Satan atunci cînd te ataca.

Atunci cînd Satan va încerca sa te domine, amintindu-ti de trecutul tau pacatos, adu-ti aminte de ceea ce a spus Domnul Isus în Ioan 8: 32: “veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.” Prin Hristos esti liber fata de vina si rusinea cauzata de pacat.

Atunci cînd Satan va încerca sa te ispiteasca, adu-ti aminte ce spune Iacov 4: 7: “Împotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi.” Domnul Isus ne-a învatat cum sa facem acest lucru atunci cînd s-a dus în pustie, unde prin rugaciune si Cuvîntul Scripturii, a reusit sa învinga puterea lui Satan si sa învinga ispitele ce erau îndreptate împotriva Lui.

Atunci cînd Satan va încerca sa te acuze, adu-ti minte de versetul de azi: “Acum dar nu este nicio osîndire pentru cei ce sînt în Hristos Isus, care nu traiesc dupa îndemnurile firii pamîntesti, ci dupa îndemnurile Duhului. În adevar, legea Duhului de viata în Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii.”

Si în cele din urma, cînd Satan va încerca sa te confrunte, aminteste-ti ce a spus Domnul Isus lui Simon Petru în Luca 22: 31: “Satana v-a cerut sa va cearna ca grîul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca sa nu se piarda credinta ta; si dupa ce te vei întoarce la Dumnezeu, sa întaresti pe fratii tai.” Singurul mod prin care vei putea sa îl învingi pe Satan este sa te rogi rugaciunea Domnului Isus.

De aceea, te încurajez sa memorezi aceste versete, pentru ca Satan sa nu te poata prinde cu garda jos.

Ma rog pentru tine ca sa poti sa-l învingi pe cel rau prin puterea Duhului Sfînt care lucreaza în viata ta!

AI DEJA ASIGURATA BIRUINTA ÎMPOTRIVA LUI SATAN PRIN PUTEREA DOMNULUI ISUS HRISTOS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.