„Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă”
(Psalmul 34:18)

O femeie a spus: „depresia prima dată am înțeles-o cu adevărat când mi-am pierdut soțul. Prima mea noapte singură, prima dată când m-am dus singură la biserică, prima mea aniversare singură. Și când nici prin cap nu-mi trecea că lucrurile s-ar putea înrăutăți, m-am trezit pregătindu-mă singură pentru concedii – aș da orice să le pot boicota”. In asemenea clipe, ne putem sprijini pe promisiunea aceasta: „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă”. El ne oferă mângâierea prezenței Lui prin Cuvântul Său.

Suportul prietenilor și a familiei pline de dragoste, ajută la vindecarea noastră. Intre timp, există câteva lucruri pe care le poți face singur:

1) Apelează la puterea lui Dumnezeu! Durerea te secătuiește din punct de vedere fizic și emoțional. Așa că, roagă-L pe Dumnezeu să te ridice și să te întărească când te simți epuizat. „El dă tărie celui obosit, și mărește puterea celui ce cade în leșin … cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea” (Isaia 40:29,31)

2) Să ai așteptări rezonabile cu privire la lucrurile pe care le poți gestiona! Nu aștepta prea mult dintr-odată. Poartă-te cu tine însuți așa cum te-ai purta cu cel mai bun prieten al tău; fii bun, atent și cumpătat.

3) încearcă să-ți faci planuri dinainte! Când suferi, nu există un mod „corect” sau „incorect” de a te comporta la evenimente speciale, cum ar fi zilele de naștere, aniversările și vacantele. Unii încearcă să facă lucruri total diferite, în loc să păstreze vechile obiceiuri care le-ar putea accentua simțul pierderii. Fă ceea ce simți că e mai bine pentru tine.

4) Lasă-i pe alții să te ajute! A merge singur înseamnă, de regulă, â nu ajunge nicăieri; apelează la prieteni și la cei dragi. Cere-le să se roage cu tine si pentru tine. Nu uita, ceilalți nu știu neapărat care sunt lucrurile de care ai nevoie decât dacă le spui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.