26 Decembrie

0
43

“Caci prin har ati fost mântuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.” Efeseni 2:8

Ai primit cadoul pe care l-ai asteptat la aceste Sarbatori? Nu se întâmpla însa astfel totdeauna! Acesta a fost si în cazul unui baietel de 5 ani, care dupa Craciun a mers la bunica lui pentru a-i arata darul pe care l-a primit. Acest cadou este ceea ce ti-ai dorit? l-a întrebat foarte curioasa bunica. Nu! N-am primit chiar ceea ce-mi doream bunico; i-a raspuns copilul. Dar si acest dar este Ok, pentru ca de fapt nici n-a fost ziua mea!

Pentru foarte multi oameni,  asemenea acestui copil, Craciunul este numai o alta sarbatoare. O vreme de petrecere si extravaganta, când îsi împart daruri si sarbatoresc interesati doar de propriile placeri, fara nici macar a-si aminti de Cel sarbatorit.

Am auzit despre doua doamne foarte bine îmbracate, care au mers la un restaurant de lux, pentru a lua masa împreuna. Când chelnerul a venit sa preia comanda, le-a întrebat despre ocazia ce le face asa de fericite .

Una dintre aceste femei i-a raspuns ca si-au permis luxul de a lua masa la acest restaurant, pentru ca în acest fel vor sa sarbatoreasca aniversarea zilei de nastere a fiului ei de numai 2 ani . Dar unde-i copilul, a întrebat chelnerul mirat?

L-am lasat la mama; a raspuns femeia. Mama îi va purta de grija, pâna când noi vom încheia petrecerea! Oricum n-ar fi fost nimic amuzant, daca l-am fi luat cu noi. De fapt ne-ar fi stricat petrecerea!

Ce situatie ridicola! O sarbatoare de aniversare a unei zile de nastere, la care cel sarbatorit sa nu fie bine primit!

Daca suntem atenti, putem descoperi aceiasi nebunie chiar si în zilele noastre . Multi nu-L mai doresc pe Hristos sa fie prezent împreuna cu ei la Craciun, pentru ca Le-ar strica astfel sarbatoarea! Acestia sunt de fapt concentrati mai mult asupra placerilor personale si a lucrurilor trecatoare, pierzând de fapt ceea ce este vesnic.

Rugaciune: Doamne Isuse; nu lasa ca lucrurile trecatoare ale acestei lumi, sa ma împiedice ca la acest Craciun, sa pot gasi lucrurile vesnice, si sa am o partasie deplina cu Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.