26 August-SCAPĂ DE LUCRURILE NEESENȚIALE!

0
72

“Să dăm la o parte orice piedică “¦ și să alergăm” (Evrei 12:1)

Pe vremea Imperiului Roman, alergătorii făceau antrenamente cu greutăți legate de trupurile lor. Dar în ziua întrecerii, toate greutățile erau înlăturate de pe ei; la fel ni se spune și în acest verset: “Să dăm la o parte orice piedică “¦ și să alergăm”.

Când Ilie era în trecere prin ținutul lui Elisei, el era ocupat cu aratul pământului. Aceasta a fost șansa lui Elisei. El a devenit profet și s-a bucurat de un succes de două ori mai mare decât al mentorului său. Dar, mai întâi, a trebuit să fie dispus să renunțe la plug și să sacrifice boii și uneltele. Plugul și boii reprezentau pentru el siguranța financiară la care el a fost dispus să renunțe pentru a împlini planul lui Dumnezeu pentru viața lui.

Gândește-te o clipă la visul tău și la tot ce va rezulta din el. Dacă ești ca majoritatea oamenilor, ceea ce-ți vine în minte sunt beneficiile pe care le vei primi, locurile unde vei ajunge, oamenii pe care îi vei întâlni, lucrurile pe care le vei dobândi și poziția sau titlul pe care le vei câștiga.

Observi ceva deosebit referitor la această listă? În ea se regăsesc toate lucrurile care îți vor fi adăugate și nimic din lucrurile la care va trebui să renunți pentru a avea toate acestea. Și cea mai mare provocare pentru tine nu va fi să renunți la lucrurile evidente despre care știi că îți fac rău; ci să renunți la acele lucruri frumoase care îți plac, dar care nu îți sunt de nici un folos.

Îndepărtarea lucrurilor neesențiale din rutina zilnică va fi pentru tine o zbatere continuă, dar merită să lupți. De ce? Deoarece majoritatea oamenilor care nu reușesc să ajungă la destinație nu sunt împiedicați de bariere insurmontabile, ci din cauză că sunt epuizați de prea multele lucruri pe care le duc cu ei în călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.