25 Ianuarie

0
56

” …ne aducem aminte fara încetare , înaintea lui Dumnezeu , Tatal nostru, de lucrarea credintei voastre, de osteneala dragostei voastre si de taria nadejdii în Domnul nostru Isus Hristos” ! I Tes. 1:3

Timp de 35 de ani Kate Walker a supravegheat farul portuar din Robins Reef, din zona în care Atlanticul formeaza un golf spre orasul New York. Ea a fost pensionata în anul 1922 si s-a mutat în insula Staten. De la noua ei resedinta putea sa vada usor lumina farului unde a slujit atîta timp, stralucind deasupra oceanului.

Ea a marturisit , ca de multe ori a fost singura si i-a fost foarte greu sa locuiasca atîta vreme la far. Dar a rezistat si si-a împlinit aceasta slujba, ascultînd de ultimile cuvinte pe care i le-a spus sotul sau : ” Atentie la lumina ” Kate; ” Atentie la lumina” !
Ea a povestit unei vecine, ca mai mult decît salariul pe care îl primea , ea a dorit în tot acest timp sa-i fie credincioasa sotului sau.

Împreuna cu sotul sau, a primit aceasta slujba în tinerete , supraveghind farul împreuna trei ani de zile . Cu emotie de fiecare data urmarea în acest timp cum la fiecare 5 secunde, lampa din vîrful farului se rotea anuntînd prin acest semnal locul intrarii în port si zonele periculoase pentru navigatie.

Dar Jake , sotul ei s-a înbolnavit si a fost transportat cu o barca la un spital din oras. Dupa noptile de singuratate ce au urmat în așteptarea vreunei informatii de la sotul ei , a primit dureroasa veste ca sotul ei a murit. Ultimile cuvinte pe care Jake le-a spus sotiei sale înainte de a pleca la spital , au fost : ” Atentie la lumina ” Kate “Atentie la lumina “!

Din acel moment si pîna la pensionare, aceste momente au urmarit-o continu. În orice moment atentia ei era îndreptata spre lumina.

Care sunt lucrurile ce-ti atrag atentia ? Este gîndirea si interesul tau continu îndreptat spre adevarata lumina ? Aceasta lumina trebuie sa straluceasca si prin viata ta . De aceea : ” Atentie la lumina “!

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa pot raspîndi lumina Adevarului ; si grija mea suprema sa fie ca aceasta lumina sa straluceasca în orice vreme.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.