25 Septembrie

0
44

” Departeaza-te de rau si fa binele; cauta pacea, si alearga dupa ea.” Ps. 34: 14

Fiecare dintre noi am putea recunoaste ca tot ceea ce avem si tot ceea ce suntem, nu se datoreaza numai eforturilor si capacitatilor personale.

Datoram ceea ce suntem în mare parte înaintasilor nostri. Acestia s-au jertfit în razboiaie, pentru ca noi sa avem pace. Sau au lucrat din greu, pentru ca noi sa avem o infrastructura. Multi dintre înaintasii nostri si-au dat viata, pentru ca au considerat acestea fiind cauze majore ce merita orice sacrificiu.

Cu toate acestea, în lumea în care traim mai întalnim înca atata tiranie si ne asteapta pericole pe care nici nu le banuim. Ce minunat ar fi daca toti oamenii ar respecta legea si nimeni n-ar mai viola dreptul de proprietate al celuilalt.  Atunci nu ar mai fi nevoie de politie sau de armata care sa ne apere. Dar o astfel de lume nu poate sa existe, atata vreme cat diavolul este înca în libertate.

Cand a început razboiul civil între statele americane, un tanar texan s-a înrolat în armata si-a mers sa lupte pe front împreuna cu prietenii sai. Nu va dura mult; spunea el. Mergem sa-i scarpinam putin pe spate cu cozile de matura, pe acesti yanchei si ne vom întoarce curand !

Dupa patru ani însa cand razboiul s-a terminat, acel tanar s-a întors acasa înfrant, cu multe rani si cicatrice. Atunci unul dintre vecini l-a întrebat : ” dupa cate ne-ai spus, trebuia sa-i bateti pe yanchei cu cozile de matura; si s-a întamplat tocmai invers !” Ce s-a întamplat ? Asa ne-am propus a raspuns tanarul, dar n-am reusit sa-i prindem!

Si noi asteptam o vreme cand lumea va trai o schimbare majora. Cand învrajbirea si toate tensiunile vor fi îndepartate iar marele dusman “diavolul”, va fi închis. Atunci se va împlini ceea ce a anuntat profetul : ” El va judeca între multe popoare, va hotarî între neamuri puternice, departate. Din sabiile lor îsi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare; nici un neam nu va mai trage sabia împotriva altuia, si nu vor mai învata sa faca razboi. Mica 4:3

Rug. Doamne Isuse; ajuta-ma sa fiu un facator de pace, pentru ca lumea din jurul meu sa se schimbe. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.