25 OCTOMBRIE CUM SĂ IEI DECIZII IMPORTANTE

0
39

“Domnul întărește pașii omului, când îi place calea lui” (Psalmul 37:23)

Când te afli în fața unor decizii importante, trebuie să ții cont de trei aspecte esențiale. 1) Ferește-te de “presiunea oamenilor”. Trebuind să înfrunte 1.000 de care filistene și pentru că proorocul Samuel întârzia ca să aducă jertfele necesare lui Dumnezeu care să-i asigure victoria, regele Saul s-a hotărât să uzurpeze funcția proorocului și să aducă în schimb propria lui jertfă. Când a venit Samuel și i-a cerut explicații, Saul a spus: “Filistenii se vor pogorî împotriva mea “¦. atunci am îndrăznit” (1 Samuel 13:12). El a cedat în fața “presiunii oamenilor”. Samuel i-a spus lui Saul: “Ai lucrat ca un nebun “¦ dar acum, domnia ta nu va dăinui” (1 Samuel 13:13-14). Voia lui Dumnezeu trebuie să se facă în felul lui Dumnezeu, așa că așteaptă instrucțiunile Lui și nu i-o lua înainte. 2)

Asigură-te că este momentul potrivit. Dumnezeu spune: “ți-am pus înainte o ușă deschisă pe care nimeni n-o poate închide” (Apocalipsa 3:8). Când deschizi o ușă, trebuie să te străduiești să o ții deschisă, dar când Dumnezeu deschide o ușă, “nimeni n-o poate închide”. Nu trebuie să manipulezi nici oamenii, nici situațiile ““ trebuie doar să treci pragul. 3) Adu-ți aminte principiul “constrângere și eliberare”. Echipa lui Pavel de misionari a încercat să meargă în două cetăți diferite, “Duhul lui Isus nu le-a dat voie” (Faptele Apostolilor 16:7).

Ai încercat vreodată să îl înveți pe un adolescent să conducă? Care este lucrul despre care înveți mai întâi ““ despre acce­lerație sau despre frână? Despre frână! Dacă nu este interesat, ia-ți cheile de la mașină înapoi; el nu este pregătit să conducă. Pe măsură ce îl cunoști mai bine pe Dumnezeu, vei descoperi că El te călăuzește după principiul “constrângere și eliberare”: frâna și accelerația. Așa merg lucrurile când pașii tăi sunt călăuziți de Domnul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.