25 Octombrie

0
34

“Îngaduiti-va unii pe altii , si daca unul are pricina sa se plânga de altul, iertati-va unul pe altul . Cum v-a iertat Hristos, asa iertativa si voi . Dar mai pe sus de toate acestea , îmbracati-va cu dragostea , care este legatura desavârsirii. Col.3:13-14

Billy Graham, a povestit o întâmplare petrecuta în vremea când în S.U.A. era permisa predarea religiei în scoli. O profesoara de religie care preda unei clase de baieti, la un moment dat în timpul lectiei, i-a întrebat pe elevii sai: ” Care dintre voi ar dori sa mearga în cer ?”

Ca la un semnal, toate mâinile elevilor prezenti s-au ridicat în aer, cu ecceptia unuia dintre ei , care parea resemnat si indiferent fata de întrebarea pe care tocmai o auzise.

Profund nedumerita de aceasta atitudine, profesoara s-a adresat acelui elev în mod direct întrebându-l: “Charlie, vrei sa spui ca tu nu doresti sa mergi în cer ?”

“O, nu ! a raspuns elevul . Si eu vreau sa merg în cer, dar nu în acelasi timp cu neispravitii astia “!

Desi pare de neânteles, atitudinea surprinzatoare a acestui elev exemplificafoarte bine modul în care diferite grupari religioase se trateaza reciproc. De exemplu în Orientul Mijlociu, crestinii lupta împotriva musulmanilor, iar musulmanii lupta împotriva crestinilor si-a evreilor. În Liban, militiile pretinse crestine, lupta unele împotriva altora.

Toate aceste grupari religioase, sunt monoteiste, îl au ca stramos pe Avraam si recunosc Legea Mozaica. Fiecare în parte însa se exclud reciproc, exprimând pretentia ca sunt singurii care vor avea parte de cer. Datorita acestor atitudini, aceste grupari religioase, înalta ziduri de separare religioasa între ele, ranind astfel inima lui Dumnezeu.

În aceasta zi, Dumnezeu ne cheama sa construim poduri nu ziduri , pentru ca depasind în acest fel orice bariera, sa-i îndreptam pe oameni spre Hristos, singura cale catre cer.

Rug. Doamne Isuse; îti multumesc ca în dragostea Ta ai deschis cerul pentru toti oamenii. Ajuta-ma ca prin trairea si slujirea mea sa pot fi un bun indicator , care sa-i îndrume pe toti cei ce ma vad, spre Tine si Împaratia Ta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.