25 Noiembrie

0
44

“nu te teme, caci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, caci Eu sînt Dumnezeul tau; Eu te întaresc, tot Eu îti vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” Isaia 41: 10

Poate ca astazi cînd privesti la viata ta te întrebi: “Oare cum am ajuns eu aici?” Poate ca lucrurile nu au iesit asa cum ai planuit tu”¦sau poate te lasi robit de trecut si te întrebi: “Ce sa fac acum?”

Daca toate cele enumerate mai sus te descriu pe tine sau pe cineva drag tie, vreau sa-ti amintesc ca Dumnezeu este mereu acolo. Îti amintesti toate încercarile la care a fost supus Iosif cel prezentat în Vechiul Testament? Si totusi, în Geneza 39: 2 citim: “Si Domnul era cu Iosif.” Un lucru trebuie mentionat aici: Iosif nu a fost scutit de încercari, ci a fost întarit prin ele.

Adevarul este ca noi nu putem schimba circumstantele vietii. Nu putem controla ceea ce ni se întîmpla la fiecare pas. Însa stii ceva? Putem schimba felul în care raspundem circumstantelor. O astfel de atitudine asteapta Domnul de la noi.

Dumnezeu permite uneori cirscumstantelor sau vînturilor sa bata asa de tare, încît sa loveasca cu mare putere stînca vietii noastre. Dumnezeu foloseste însa aceste cirscumstante pentru a ne modela si a ne ajuta sa ne asemanam mai mult cu El.

De exemplu, este posibil ca Dumnezeu sa fi trebuit sa lucreze putin la mîndria si la egoismul lui Iosif pentru a-l putea folosi apoi spre gloria si marirea Sa. De aceea, Domnul a permis ca el sa fie vîndut ca sclav si trimis în Egipt. Un lucru minunat s-a întîmplat atunci: chiar daca Iosif s-a despartit de tatal sau pamîntesc din Canaan, Tatal sau Ceresc a mers cu el în Egipt.

Daca te afli într-o situatie grea a vietii tale, în care nu ti-ai imaginat ca vei ajunge vreodata, bazeaza-te pe promisiunea facuta de Domnul prin versetul de astazi: “nu te teme, caci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, caci Eu sînt Dumnezeul tau; Eu te întaresc, tot Eu îti vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.”

Atunci cînd te vei baza pe aceasta promisiune, te vei bucura în orice împrejurare a vietii, stiind ca Dumnezeu te protejeaza, te pastreaza pentru El si te tine în mîna Sa puternica.

NU POTI CONTROLA MEREU CEEA CE TI SE ÎNTÎMPLA, ÎNSA POTI CONTROLA MODULÎN CARE RASPUNZIACESTORCIRCUMSTANTE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.