25 Martie – IUBEȘTI COPIII ?

0
40

– “Lăsați copilașii să vină la Mine” (Marcu 10:14) –

Marcu notează: “l-au adus niște copilași, ca să Se atingă de ei. Dar ucenicii au certat pe cei ce îi aduceau. Când a văzut Isus acest lucru, S-a mâniat, și le-a zis: “Lăsați copilașii să vină la Mine “¦ Apoi i-a luat în brațe, și i-a binecuvântat, punându-Și mâinile peste ei” (v. 13-16). Să remarcăm trei lucruri.

Primul, Domnul Isus nu a fost niciodată prea ocupat pentru un copil. Până la vârsta de cinci ani, copilul învață 75% din tot ce va știi în viață. Iar până la vârsta de 18 ani mintea lui este ca un tipar. Chiar dacă nu ai proprii tăi copii, străduiește-te să fii un model pentru fiecare copil care îti iese in cale. Ridică-i!

Domnul Isus a făcut-o!

Al doilea, Domnul Isus a admirat copiii pentru capacitatea lor de încredere. Noi adulții știm atât de multe, dar credem atât de puține. Noi complicăm credința. O filtrăm prin intelectul nostru sau prin experiențele noastre de viață. Raționalizăm credința spunând lucruri precum: “Da, știu că Dumnezeu a promis asta, dar Domnul Isus a spus: “oricine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un copilaș, cu nici un chip nu va intra în ea” (v. 15). în ultimul rând, Domnul Isus i-a iubit și i-a încurajat pe copii, “i-a luat în brațe, și i-a binecuvântat, punându-Și mâinile peste ei”. Uau! Acei copii nu au uitat niciodată experiența aceea. Imaginează-ți cum e să privești în urmă în viața ta la momentul în care Domnul te-a ridicat, te-a luat în brațe, Și-a pus mâinile peste tine și te-a binecuvântat. Ce moștenire! În această lume ocupată, dacă dorești într-adevăr să te asemeni mai mult cu Domnul Isus, trebuie să înveți să iubești copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.