25 Mai-STĂPÂNEȘTE-TE!

0
42

“Omul care nu este stăpân pe sine” (Proverbe 25:28)

Copilul spune: “El m-a provocat s-o fac, tată! El s-a purtat urât cu mine!” Încercând să-l învețe ce înseamnă responsabilitatea, tatăl i-a răspuns: “Fiule, trebuie să înveți că tu ești paznicul ce stă la ușa propriei tale vieți. Tu ești șeful. Nimic nu intră și nu iese fără permisiunea ta”.

Aceasta e o imagine a modului în care funcționează lucrurile în viața spirituală! “Omul care nu este stăpân pe sine, este ca o cetate surpată și fără ziduri” ““ o cetate fără apărare, deoarece paznicii nu au reușit s-o apere. Dar dacă dușmanul e prea puternic? Pentru poporul lui Dumnezeu, orice război este de natură spirituală. Fie că ești pus la încercare în domeniul social, financiar, emoțional sau în cel al relațiilor intime, lupta trebuie câștigată la nivel spiritual. Și regula în războiul spiritual este aceasta: “Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume” (1 Ioan 4:4).

Când teritoriul tău personal este atacat, tu nu ești niciodată lăsat de capul tău ““ decât dacă vrei să fii. Oricât de necorespunzător te simți, oricât de intimidantă pare situația, oricâte lupte ai pierdut deja, puterea Duhului Sfânt din tine este întotdeauna gata să-ți garanteze victoria. Care este cheia eliberării unei astfel de puteri?

1) “Îmbrăcați-vă în Domnul Isus Hristos, și nu purtați grijă de firea pământească, ca să-i treziți poftele” (Romani 13:14). Invită-L pe Domnul să preia conducerea și să-ți redirecționeze gândurile.

2) “Roada Duhului este “¦ înfrânarea poftelor” (Galateni 5:22-23). Duhul lui Dumnezeu nu te va controla forțat. Dar te va ajuta să ai stăpânire de sine, să te împotrivești ispitei, să-ți controlezi vulnerabilitatea și să câștigi victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.