24 Mai-NU ÎNCETA NICIODATĂ SĂ ÎNVEțI

0
48

“Aveți”¦ trebuință de cineva să vă învețe” (Evrei 5:12)

Marlene Lefever a glumit: “E simplu să devii un învățător eficient. Te pregătești și te pregătești până îți apare sudoare de sânge pe frunte”.

În anii 1920, Charlie Chaplin a fost cea mai celebră persoană din lume. Născut în sărăcie, el a lucrat pe scenă pentru a se întreține și la vârsta de 17 ani era un actor celebru. Apoi, la vârsta de 29 de ani a făcut un lucru nemaiauzit: a semnat primul contract de un milion de dolari din industria de divertisment.

Dar el nu a avut succes doar pentru că a avut talent și determinare. El a fost totodată și docil. A continuat să învețe și să-și perfecționeze darul. Chiar și în apogeul carierei sale, cel mai bine plătit actor din lume nu s-a odihnit pe lauri. El a spus: “Când mă uit la unul dintre filmele mele, sunt atent la ce nu râde lumea. Dacă mai multe audiențe nu râd la un truc, îl fac bucăți și încerc să descopăr ce nu merge. Pe de altă parte, dacă aud un hohot de râs la care nu m-aș fi așteptat, mă întreb de ce acel lucru a trezit interesul publicului”.

Dacă Charlie Chaplin ar fi înlocuit dorința lui de a învăța cu complacerea și aroganța, probabil nici nu ne-am mai aduce aminte de numele său astăzi. Dar el nu a făcut așa. El nu a uitat niciodată lucrurile de bază și s-a dedicat învățării. În cele din urmă, a fost co-fondator al United Artists, o mega-companie de film, care mai funcționează și astăzi.

Există un principiu important în această povestire. Biblia spune: “voi care de mult trebuia să fiți învățători, aveți iarăși trebuință de cineva să vă învețe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu, și ați ajuns să aveți nevoie de lapte, nu de hrană tare”. Dacă dorești ca Dumnezeu să te folosească, păstrează-ți interesul pentru învățătură și nu înceta niciodată să înveți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.