25 Iulie – SLUJIREA (3)

0
39

“Dacă vreunul crede că este ceva “¦ se înșală singur” (Galateni 6:3)
În cartea sa: “Înoată alături de rechini”, expertul în lidership Harvey Mackay scrie despre Philip Pillsbury din celebra familie de morari, Pillsbury: “Vârfurile a trei dintre degete îi lipseau “¦ semnul inconfundabil al unui morar de profesie, chiar dacă nu foarte îndemânatic.

Philip Pillsbury avea reputația internațională de cunoscător al mâncărurilor rafinate, dar pentru majoritatea era renumit ca un om dispus să muncească din greu în condiții dificile. Umblarea pe urmele Domnului Isus te cheamă la o viață orientată spre slujire, nu la o viață în care ești absorbit de propria-ți persoană. Deseori, motivul pentru care nu ne oferim voluntari este că noi credem că nu putem face lucrurile la fel de bine ca alții.

Am făcut greșeala de a transforma excelența într-un idol, căzând pradă următoarei filosofii: “Dacă nu pot face lucrurile cum trebuie, mai bine nu le fac.” De fapt, slujirea imperfectă e mai de dorit decât cele mai bune intenții.

Dacă nu ești dispus să faci lucrurile în mod imperfect la început, nu vei trece niciodată de poarta începutului. Aproape tot ceea ce facem, la început, este de slabă calitate. Așa învățăm. Planul lui Dumnezeu a fost mereu acela de a implica cât mai mulți oameni, nu ca totul să fie condus de o mână de experți.

Cei mai buni oameni fac greșeli; așa se dobândesc cunoștințele și se dezvoltă caracterul. Biblia spune: “Dacă vreunul crede că este ceva “¦ se înșală singur”. Uneori ești chemat să-i slujești pe cei aflați în poziții înalte; alteori ești chemat să-i slujești pe cei în nevoi. Oricare ar fi situația, îl slujești pe Dumnezeu când ești dispus să faci ceea ce se cere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.