25 Ianuarie -NU LĂSA RESPINGEREA SĂ TE OPREASCĂ

0
45

“Ai Săi nu L-au primit.” (Ioan 1:11)

Uneori cuvântul “nu” înseamnă “nu acum, ci altădată”. Deci nu lăsa ca respingerea să te oprească. Numai când vezi eșecul ca fiind hotărâtor ești în mod hotărât un eșec. Uită-te la experiențele trecute. Ai avut parte de respingere la școală și pe terenul de joacă. Nu toată lumea te-a simpatizat, dar oricum ai izbutit, nu?

Domnul Isus a experimentat o respingere mai mare decât oricare altul care a trăit vreodată. “A venit la ai Săi, și ai Săi nu L-au primit”. S-a dat bătut? Nu, s-a dus la alții, la cei ce l-au înțeles valoarea. “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” (v. 12).

Cineva are nevoie de iscusința ta; e absolut necesar pentru succesul lui. Majoritatea marilor comercianți știu că 14 din 15 persoane vor spune nu. Așa că ei se grăbesc și își fac prezentarea la cât mai mulți pentru a ajunge la cel ce va spune da. Domnul Isus a spus: “Dacă nu vă va primi cineva “¦ să scuturați praful de pe picioarele voastre” (Matei 10:14).

Când te întâlnești cu respingerea, scutur-o și mergi mai departe. Nu o lua personal; pentru că cineva respinge ceea ce ai tu de oferit nu înseamnă că te respinge pe tine. Pavel scrie: “căci mi s-a deschis aici o ușă mare și largă, și sunt mulți potrivnici” (1 Corinteni 16:9).

Oportunitate și împotrivire ““ se potrivesc ca macaroanele cu brânza. Viața nu-ți va oferi reușitele pe tavă; trebuie să învingi împotrivirea și să supraviețuiești opoziției pentru a-ți face loc. Și numai două lucruri sunt necesare: credința ta și bunăvoința lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.