24 Ianuarie -DUMNEZEU LUCREAZĂ PENTRU TINE

0
51

“Dumnezeu “¦ cheamă lucrurile care nu sunt, ca și cum ar fi.” (Romani 4:17)

Trebuie să crezi ce spune Dumnezeu despre tine și nu ce spun ceilalți! Nu-i mai asculta pe cei ce susțin că nu vei realiza niciodată nimic. Poate ai avut parte de o copilărie grea sau ai eșuat în căsnicie sau în carieră. “Uitând ce este în urma mea, și aruncându-mă spre ce este înainte” (Filipeni 3:13).

Biblia nu spune că noi chemăm lucrurile care nu sunt ca și cum sunt. Nici că alții au puterea de a spune lucruri care nu sunt ca și cum ar fi în viața ta. Nu, Dumnezeu, prin Cuvântul Său, e Cel ce vorbește și aduce în existență voia Lui pentru viața ta. Și ar trebui să te bucuri de asta. Nu ți-ai dori pe nimeni altcineva să aibă puterea de a-ți determina soarta.

Responsabilitatea noastră este să ne acordăm voia noastră la voia lui Dumnezeu. Când o facem, El ne dă puterea de a îndeplini ceea ce în mod normal ar fi imposibil, omenește vorbind. Biblia spune: “Cel neprihănit va trăi prin credință” (Romani 1:17).

Credința ta este mai importantă decât performanțele tale. Da, când Dumnezeu hotărăște ceva, participăm și noi. Dar în toate cazurile, Dumnezeu e Cel ce pune în practică. Dumnezeu spune că lucrul care te îngrijorează se va face prin puterea Lui. Vei experimenta amânări și dezamăgiri? Da, dar în cele din urmă, nu vei fi refuzat, căci Dumnezeu a decretat astfel.

Poate spui: “Cum rămâne cu toate întrebările mele fără răspuns sau cu toate lucrurile începute care trebuie terminate?” În ceea ce-L privește pe Dumnezeu, “chestiunea este rezolvată”. “Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său” (Romani 8:28). Relaxează-te; Dumnezeu lucrează pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.