„Facă-mi-se după cuvintele tale!” (Luca 1:38)

Povestirea nașterii din fecioară ilustrează cat de aproape de noi dorește să fie Dumnezeu. Într-un sens, El îți pune aceeași întrebare pe care i-a adresat-o Mariei: „Ești pregătit să mă lași înăuntru?” Așa cum Măria l-a conceput pe copilul Hristos, Domnul Isus se poate naște în tine și poate trăi in viața ta. Ce gând extraordinar. Ce privilegiu!

Pavel s-a rugat: „așa încât Hristos să locuiască în inimile voastre” (Efeseni 3:17).loan a spus: „Cine păzește poruncile Lui, rămâne în El, și Ei în el” (1 loan 3:24). Domnul Isus a promis: „Dacă … deschide ușa, voi intra la el” (Apocalipsa 3:20).

Dumnezeu are nevoie de o invitație și de-o inimă deschisă. Dumnezeu a fost cu Adam în grădină. A fost cu Avraam si l-a numit prietenul Său. Dar în calitate de copil al lui Dumnezeu, Domnul Isus este în tine. Și El va continua să crească în tine până când lucrul acesta se va vedea în vorbele tale, în atitudinea ta, în stilu! tău de viață și în alegerile pe care le faci în fiecare zi.

Te lupți cu amărăciunea? Cu îngrijorarea? Cu neiertarea? Sau cu obiceiuri proaste? De vreme ce Domnul Isus trăiește în tine, ai acces la puterea sa nemaipomenită. De aceea Pavel scrie astfel: „lată la ce lucrez eu, și mă lupt după lucrarea puterii Lui, care lucrează cu tărie în mine” (Coloseni 1:29).

Dumnezeu nu caută un talent deosebit, ci caută o încredere autentică. Probabil Măria s-a simțit depășită de situație și nepotrivită când a auzit la ce s-a gândit Dumnezeu în ceea ce o privea. Cu toate acestea, ea a spus: „Facă-mi-se după cuvintele tale!”

Dorești să ai parte de un Crăciun binecuvântat? Rostește și tu cuvintele Măriei ca pe o rugăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.