Pentru mulți, Crăciunul este o perioadă tristă. Autorul Jon Walker scrie: “Stau într-un fast-food observând o fetiță care sărbătorește Crăciunul cu mama ei. Cadourile sunt împrăștiate pe tarabă și ea tocmai a spus: “Mi-e dor de tine, mămico”. “Și mie mi-e dor de tine, puișor”, a spus mama ei. Lângă tejghea o femeie le privește, accidental, dar cu atenție.
Cu ochiul meu de jurnalist, fac legătura. Femeia care privește este un asistent social care supraveghează o vizită structurată dintre fetiță și mama ei în încercarea de a sărbători Crăciunul”¦ după câteva minute sosesc părinții adoptivi și o duc pe fetiță acasă. Mama pleacă singură.
Există o latură mai întunecată a Crăciunului, pe care rareori o conștientizăm. Creăm această fantezie care rareori se potrivește cu realitatea, chiar și în cele mai bune familii “¦ multe amintiri despre Crăciun sunt pline de tensiuni, nu de beteală. Sărbătorile sunt doar o scuză pentru ca mama să se îmbete din nou sau pentru ca tata să fie cu noua lui familie “¦ și totuși ele sunt o nouă aducere aminte că persoana pe care o iubim este departe sau poate nu se mai întoarce niciodată “¦
Rata sinuciderilor este extraordinar de ridicată în luna decembrie, depresia e la fel de obișnuită precum colinda “Cântați toți de bucurie”, și la Crăciun suferă mai mulți oameni decât ne imaginăm. Pentru cei ce s-au săturat de speranțele deșarte și de fanteziile false de la Crăciun, vestea bună este că Dumnezeu este cu noi”.
Domnul Isus a venit pe pământ să aducă “veste bună “¦ pentru tot norodul” și indiferent de situația în care te găsești, Crăciunul este cel mai bun dar pe care îl vei primi vreodată, pentru că:
1) Este cel mai scump deoarece pe Domnul Isus l-a costat viața Sa.
2) E singurul dar care dăinuie pe vecie.
3) E un dar de care te poți bucura tot restul vieții.