25 Decembrie-CĂUTÂNDU-L PE DUMNEZEU (2)

0
44


“Au văzut Pruncul”¦ și I s-au închinat”
(Matei 2:11)

Să remarcăm încă două lucruri despre magi:

1) Cum i-a călăuzit Dumnezeu.

“Steaua pe care o văzuseră în Răsărit, mergea înaintea lor, până ce a venit și s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul. Când au văzut ei steaua, n-au mai putut de bucurie. Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fața la pământ, și I s-au închinat” (v. 9-11).

Nu-L limita niciodată pe Dumnezeu. Nici nu-L închide într-o experiență personală pe care ai avut-o în trecut, când El te-a călăuzit într-un anume fel. Dacă Dumnezeu poate pune în mișcare o stea, El poate aranja fiecare împrejurare în favoarea ta. De unde au aflat magii despre nașterea lui Hristos? Poate din alinierea unor planete sau din studierea profețiilor Vechiului Testament. Nu știm.

Un lucru, însă, e sigur: ei îl căutau pe Dumnezeu și acesta trebuie să fie punctul de pornire pentru noi toți.

2) Cum i-a ocrotit Dumnezeu.

Irod nu s-a bucurat la auzul veștii aduse de acești magi.

El a fost mânios pe bună dreptate. Gândește-te puțin: dacă a fost gata să ucidă toți băieții evrei sub vârsta de doi ani pentru a ajunge la Isus, care erau șansele ca acești magi să plece cu viață din acel oraș? Nu prea mari ““ până când a intervenit Dumnezeu! “Au fost înștiințați de Dumnezeu în vis să nu mai dea pe la Irod, și s-au întors în țara lor pe un alt drum” (v. 12).

Diavolul este real, dar noi nu trebuie să ne temem, deoarece Domnul Isus l-a învins deja. Cel mai important lucru este acesta: când inima ta a pornit în căutarea lui Dumnezeu, El te va ocroti și te va răsplăti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.